Cito

Arnhem, 28 april 2010

Nieuw pand Cito bereikt hoogste punt

'Kunst' siert bouwplaats Cito

Kantorencomplex Le Maire, de nieuwe behuizing voor Cito pal naast station Arnhem, bereikt op 28 april het hoogste punt. Dat wordt -naast natuurlijk het traditionele pannenbier voor de bouwers en genodigden- gevierd met de onthulling van een aantal opvallende `kunstdoeken' rondom de bouwplaats.

De bouw van kantorencomplex Le Maire wordt gerealiseerd door Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle, in opdracht van Eurocommerce. De nieuwbouw zal menig voorbijganger al zijn opgevallen denkt Marten Roorda, voorzitter Raad van Bestuur van Cito. Hun nieuwsgierigheid wordt vanaf vandaag nog meer geprikkeld door een aantal fraaie `kunstwerken', die leerlingen van Scholengemeenschap Mariëndael uit Arnhem onthullen ter ere van het bereiken van het hoogste punt. Roorda: "Deze leerlingen maakten de doeken tijdens `straatkunst'-lessen."

Le Maire omvat 10.500 m2 kantoorruimte dat eigendom van Cito wordt. Daarnaast beschikt het complex over een fietsenstalling voor Prorail en een parkeergarage. "We verwachten overigens dat het pand voorbijgangers ook na oplevering zal blijven intrigeren. Want opvallen doet het met z'n driehoekige vorm, glazen kap en een gevel die is voorzien van glaselementen met steenstrips!" vindt projectleider Sjouke Bosgra van Schutte bouw & ontwikkeling. De oplevering is eind 2010 gepland en begin 2011 betrekken zo'n 550 Cito-medewerkers het pand op de hoek van de Amsterdamseweg en de Bovenbrugstraat.

Cito is een internationaal erkend expert op het gebied van het ontwikkelen en afnemen van examens en toetsen. Het pakket diensten en producten voor de onderwijs- en beroepspraktijk is breed en richt zich op moderne toetsvormen en volgsystemen. Daarnaast verzorgt Cito trainingen en advieswerk en onderzoekt de kwaliteit van het onderwijs. Al deze activiteiten voert de organisatie uit voor onderwijsinstellingen, overheden en bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Met circa 100 medewerkers behoort Schutte bouw & ontwikkeling tot de middelgrote bouwers/ontwikkelaars. Kernwaarden van het bedrijf: no-nonsense, praktisch, klantgericht, oplossingsgericht, ondernemend, integer en transparant.

Scholengemeenschap Mariëndael verzorgt (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar.