FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


PERSBERICHT van het FAVV

Aangekondigde controleactie te Bastogne : resultaten

28/04/2010

Het Voedselagentschap maakt de resultaten bekend van de "aangekondigde" controleactie te Bastogne.
Tijdens deze actie werden 156 bedrijven gecontroleerd uit de distributiesector en actief in de voedselketen. De actie ging van start op maandag 19 april en duurde tot zaterdag 24 april.

De controleurs en inspecteurs van de Provinciale Controle-Eenheid Luxemburg werden bijgestaan door hun collega's van Luik, Namen en Henegouwen. In totaal hebben 10 controleurs aan deze actie deelgenomen.

Van de 156 gecontroleerde operatoren behoort 65 % tot de horeca (café, restaurants, frituren en grootkeukens),33 % tot de distributie (vaste verkooppunten, bakkers, slagers en groothandels) en 2 % tot de ambulante handel.

Dankzij de informatiecampagne van de stad Bastogne waren de meeste bezochte operatoren op de hoogte van de actie en een groot aantal onder hen had zich ook goed voorbereid. Tijdens de controleactie werd door de stad een lokaal ter beschikking gesteld van het FAVV. De samenwerking met de stad Bastogne verliep uitstekend.
Er werden 63 waarschuwingen en 5 processen-verbaal opgesteld. Er moest geen enkele zaak omwille van een dreigend risico voor de volksgezondheid gesloten worden.

Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers : Lieve Busschots 0477 59 83 93 Contactpersoon voor de Franstalige pers: Pierre Cassart 0477 69 35 65