Gemeente Lopik

Besluiten Raadsvergadering Datum: 27 april 2010 GEMEENTE
LOPIK
Na de vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Lopik worden de belangrijkste besluiten en bespreekpunten toegelicht via een persbericht. P
Bestemmingsplan `Ecozone Benschop' vastgesteld

De raad heeft besloten een ecologische verbindingszone in de E Lopikerwaard te realiseren. Hiervoor heeft de raad een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

R Er wordt een ecologische verbindingszone in de Lopikerwaard gerealiseerd. Het plangebied omvat de gronden vanaf Benedeneind Zuidzijde (tussen huisnum- mers 381 en 383) naar de Zuidzijdsekade, die is gelegen tussen het Beneden- eind Zuidzijde en de Lopikerweg west. Hiervoor is een nieuw bestemmingsplan S opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt een gedeelte van het bestem- mingsplan Landelijk Gebied dat op 12 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 12 februari 2008 door Gedeputeerde Staten is goedgekeurd.

B Overeenkomstig de wettelijke voorschriften heeft het bestemmingsplan van 28 januari 2010 tot en met 11 maart 2010 in ontwerp ter inzage gelegen. Het was gedurende deze periode tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website. In deze periode is één zienswijze naar voren gebracht. E
De raad heeft deze zienswijze ontvankelijk, maar ongegrond verklaard. Daar- naast heeft de raad het bestemmingsplan `Ecozone Benschop' bestaande uit de verbeelding (plankaart), regels (voorschriften) en de begeleidende toelichting R vastgesteld.

Besluit renovatie trapveld Polsbroek uitgesteld I
Voorafgaand aan behandeling in de raad zou Dorpsvereniging Polsbroek haar plannen met het trapveld bespreken met omwonenden en gebruikers C van de volkstuinen. Aangezien dit overleg niet heeft plaatsgevonden, heeft de raad op verzoek van de dorpsvereniging en omwonenden besloten het H agendapunt door te schuiven naar een volgende raadsvergadering.

Dorpsvereniging Polsbroek heeft een verzoek ingediend voor medefinanciering van de renovatie/opwaardering van het huidige trapveldje aan de Jonglevenweg T in Polsbroek. Het doel is het realiseren van een multifunctioneel sportveld dat door zoveel mogelijk doelgroepen tijdens alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Afgesproken was dat Dorpsvereniging Polsbroek het plan zou afstemmen met omwonenden en gebruikers van de volkstuinen. Dit is niet gebeurd. Partijen hebben daarom aan de raad gevraagd nu nog geen besluit te nemen en hen eerst de gelegenheid te geven met elkaar overeenstemming te Postbus 50 bereiken.
3410 CB LOPIK

Raadhuisplein 1
Tel : (0348) 55 99 55
Fax: (0348) 55 15 88
E-mail:
gemeente@lopik.nl





Daarnaast heeft de gemeenteraad op 27 april 2010 de volgende besluiten genomen:

Benoeming raadslid als lid van de raadscommissie
De gemeenteraad heeft raadslid R.P. Clement (CDA) benoemd als lid van de raadscommissie. De heer Clement werd op 20 april 2010 geïnstalleerd als raadslid vanwege de benoeming van de heer G.J. Spelt als wethouder.

N210 reconstructie aansluiting S.L. van Alterenlaan De raad heeft besloten een brief te sturen aan het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht. In zijn brief vraagt de raad opnieuw om de ontsluiting op de N210 ter hoogte van de voormalige provinciale zoutopslag te verwijderen. De raad is van mening dat de in een bocht gelegen ontsluiting zorgt voor gevaarlijke situaties ter plaatse.

Lopik, 28 april 2010.