Gemeente Medemblik

Mag ik met de brandweerauto mee?

Zaterdag 24 april konden belangstellenden een kijkje nemen achter de schermen van de brandweer in Medemblik en Wervershoof.'s Morgens droeg burgemeester van Eijk vijf nieuwe brandweervoertuigen over aan de brandweer. Tevens vond de heropening plaats van vier gerenoveerde brandweerkazernes, in Abbekerk, Medemblik, Wognum en in Wervershoof. De openingshandelingen van de kazernes om 12.00 uur vonden tegelijkertijd plaats door respectievelijk de Medemblikse wethouders Posma, Zwagerman en Gutter in Wognum, Abbekerk en in Medemblik en door burgemeester Vletter in Wervershoof.
Om 13.00 begon de open dag met bezichtiging van de nieuwe brandweer voertuigen en de verbouwde kazernes. Op alle locaties was een ruime belangstelling. De vele bezoekers konden tevens de demonstraties bijwonen door leden van de vrijwillige brandweer.

Warme kant brandweer
De burgemeesters van Medemblik en Wervershoof droegen met trots de nieuwe voertuigen over aan de postcommandanten en aan de jeugdbrandweer. Sinds de fusie in 2007 is er bij de brandweer van de gemeente Medemblik veel verbeterd. Bij beoordelingen scoort de gemeentelijke brandweer goed in kwaliteit en proces denken.

Ook aan de repressieve kant (warme kant) van de brandweer is het nodige uitgevoerd. Naast de investering in vijf nieuwe brandweerwagens voor de korpsen van Wervershoof en Medemblik hebben vier brandweerkazernes een grondige verbouwing ondergaan.

De brandweer bestaat momenteel uit 5 blusgroepen, 125 vrijwilligers, 10 up to date brandweervoertuigen en een jeugdbrandweer die is samengesteld uit meerdere dorpskernen. Aan het eind van dit jaar wordt begonnen met de bouw van een nieuwe kazerne in Nibbixwoud /Midwoud.