Diergaarde Blijdorp


---

Nieuwe buren op de savanne
28-04-2010
Het nieuwe servalverblijf is geopend door de Vereniging Vrienden van Blijdorp als onderdeel van het nieuwe savannegebied in Diergaarde Blijdorp. Tijdens de opening zijn de servals, sierlijke katachtigen met lange poten, voor het eerst in hun nieuwe verblijf gelaten. Het servalvrouwtje had het op dat moment erg druk met zichzelf in plaats van met het verkennen van de omgeving. Ze was net krols geworden en dat was goed te merken...

Al miauwend en kopjes gevend tegen de grassprieten en stukken steen, liep zij in het nieuwe verblijf rond. Het mannetje bekeek haar op afstand en heeft zover bekend nog geen poging ondernomen om haar te dekken.

De dieren hebben een ruim binnen- en buitenverblijf tot hun beschikking en zijn de buren van een groep zebras, struisvogels, giraffen en koedoes.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het franje-apenverblijf ernaast en dan is de savanne zo goed als compleet. In juli volgt dan de opening van het nieuwe gebied voor o.a. gieren en maraboes, de Afrikaanse gierenrots genoemd.