Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT

Uden, 28 april 2010

Nieuwe Commissarissen bij Beter Bed Holding

Tijdens de vandaag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. zijn de heren D.R. Goeminne en A.J.L. Slippens per 1 mei 2010 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V.

De heer Goeminne (1955) heeft de Belgische nationaliteit en studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen.

Hij heeft managementfuncties vervuld in productiebedrijven en detailhandelsbedrijven. Hij was tot 2007 voorzitter van de Groepsdirectie van V&D en lid van de Raad van Bestuur van Maxeda (Vendex/KBB).

De heer Goeminne is thans Commissaris bij Stern Groep N.V. en BGN Holding B.V.

De heer Goeminne houdt geen aandelen in de onderneming.

De Raad van Commissarissen heeft op grond van zijn brede en jarenlange ervaring in de detailhandel de heer Goeminne voorgedragen als Commissaris en als potentieel opvolger van de heer Van Seggelen in de functie van Voorzitter in 2011.

De heer Slippens (1951) heeft de Nederlandse nationaliteit en studeerde levensmiddelen- technologie aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch en Bedrijfskunde (ct) aan Nijenrode.

Van 1978 tot september 2008 was hij achtereenvolgens werkzaam als Hoofd Inkoop, Adjunct-directeur, Commercieel Directeur en Algemeen Directeur (CEO) van Sligro Food Group N.V. Momenteel is hij werkzaam als a.i. Algemeen Directeur bij Siebel Juweliers B.V.

Commissariaten worden vervuld bij Simac Techniek N.V. (Voorzitter), Pacombi Beheer B.V. (Voorzitter), Van Lanschot Bankiers N.V. en Free Record Shop Holding B.V.

De heer Slippens houdt geen aandelen in de onderneming.

De Raad van Commissarissen heeft op grond van zijn ruime bestuurlijke ervaring en uitgebreide kennis van de groot- en detailhandel de heer Slippens voor gedragen als Commissaris.

De heer M.J.N.M. van Seggelen en de heer J. Blokker zijn tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van heden respectievelijk herbenoemd tot Voorzitter voor de periode van een jaar en Commissaris voor de periode van vier jaar.


1





De Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V. bestaat hiermee uit: de heer M.J.N.M. van Seggelen (Voorzitter), de heer E.F. van Veen (Vicevoorzitter), de heer J. Blokker, de heer D.R. Goeminne, de heer C.A.S.M. Renders en de heer A.J.L. Slippens.

Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.072 winkels per eind maart 2010, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2009 een netto- omzet van 361,5 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.