Gemeente Oirschot

Vrijwillige Brandweer behaalt eerste en tweede plaats

Â

Â
Op 17 april nam brandweer Oirschot met beide posten deel aan de provinciale wedstrijden in de klasse 112 van het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) in Gemert. De ploeg van Oirschot bestond uit bevelvoerder Henk Roefs, Jos van Heesch, Robert Mulder, Shermel Obispo, Theo Fonken en Partick Bertrams. Post de Beerzen nam deel met een ploeg met bevelvoerder Nico Hems, Arie Liebregts, Ronald Willems, Erik van de Burgt, Wim Smetsers en Leo Dieker.

Â
Â

De ploegen kregen de opdracht om uit te rukken naar een bedrijfsongeval. Daar bleek een ongeval te hebben plaatsgevonden tijdens werkzaamheden met een vorkheftruck en een machine waarin restproducten worden verwerkt. Hierbij waren twee gewonden gevallen, die door brandweer bevrijd moesten worden.

De inzet van de ploeg werd beoordeeld door vijf juryleden. Beide ploegen brachten de opdracht tot een goed einde. De slachtoffers werden gered met het speciale hulpverleningsgereedschap dat hiervoor op de brandweervoertuigen beschikbaar is, en overgedragen aan de ambulancedienst. De ploegen waren aan elkaar gewaagd om de klus binnen de beschikbare tijd te klaren.

Â
Resultaat

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat onze ploegen de klus zeer goed geklaard hadden: de ploeg van post Oirschot behaalde een tweede plaats en de ploeg uit de Beerzen werd uitgeroepen tot winnaar in deze klasse. Beide ploegen scoorden exact het zelfde aantal punten, waardoor de snellere redtijd van de ploeg uit de Beerzen doorslaggevend was. Een geweldige onderlinge competitie tussen de beide ploegen.

Deze mooie uitslag geeft beide ploegen recht op deelname aan de gewestelijke wedstrijden van het ABWC. Deze vinden op 29 mei in Best plaats. Wij wensen beide ploegen veel succes toe.