Ingezonden persbericht


Datum: 4 november 2009

Datum 4e Navingo Maritime & Offshore Career Event bekend!

Op woensdag 28 april vindt het 4e Navingo Maritime & Offshore Career Event in het Beurs-WTC te Rotterdam plaats. Dit jaarlijks terugkerende carrière-evenement is één van de grootste carrièrebeurzen in Nederland en inmiddels niet meer weg te denken uit de maritieme arbeidsmarkt.

28 april 2010
De 4e editie staat in het teken van de aantrekkende arbeidsmarkt in de maritieme en offshore sector. De verwachting voor het Navingo Maritime & Offshore Career Event 2010 is dat er meer exposanten gaan deelnemen dan in 2009. De media- en promotiecampagne voor de bezoekers, die zich deze editie nog meer dan voorgaande jaren richt op de afstemming van welke mensen de exposanten zoeken, wordt uitgebreider en specifieker. Dit dankzij de jarenlange investering van de organisatie in haar contacten met opleidingsinstituten en onderzoeken in de maritieme arbeidsmarkt. Er wordt een uitgebreide crossmediale campagne ingezet bestaande uit onder meer een print- en online campagne en promotieteams op opleidingsinstituten.

Ondanks de slechte economische situatie in 2009 waren er op de 3e editie van het evenement 127 bedrijven vertegenwoordigd en hebben meer dan 2800 studenten en werkzoekenden de beurs op 8 april 2009 bezocht. Waar het aantal standhouders ten opzichte van 2008 iets daalde, nam het bezoekersaantal opnieuw fors toe. Vooral het aantal werkenden was met een hoger percentage vertegenwoordigd dan bij de twee voorgaande edities. Voor 2010 zijn de verwachtingen voor zowel het aantal exposanten als het aantal bezoekers erg positief binnen de organisatie. De arbeidsmarkt trekt langzaam weer aan. Bedrijven zien de noodzaak van een goed gepositioneerd werkgeversmerk bij de doelgroep én verwachten in 2010 weer meer vacatures te hebben. Werkzoekenden en studenten zien het belang in van een goede oriëntatie op de arbeidsmarkt om een geschikte baan te vinden.

Openingstijden
Het evenement gaat van start om 11.00 uur en wordt geopend door een kopstuk uit de maritieme sector. Wie dat is, houden we nog even geheim! De sluiting is om 19.00 uur, zodat bezoekers ook na werktijd of college de mogelijkheid hebben om langs te komen. Vanaf 17.30 uur start zoals vanouds de netwerkborrel op de beursvloer. Deze borrel vindt plaats tijdens het evenement. Bezoekers zijn van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de carrièremogelijkheden van de exposanten.

Website
Vanaf half november 2009 worden bezoekers en geïnteresseerde bedrijven op de hoogte gehouden via www.maritimeoffshorecareerevent.com. Hier vindt men onder meer algemene informatie en informatie over deelname, foto's van de afgelopen editie en de mogelijkheid tot voorregistratie. De entree van de beurs is gratis. Media kunnen informatie downloaden vanuit het press center.

Het Navingo Maritime & Offshore Career Event 2010 richt zich op werkgelegenheid in de onderstaande sectoren Binnenvaart, Havens, Jachtbouw, Marine, Maritieme arbeidsbemiddeling, Maritieme dienstverlening, Maritieme toeleveranciers, Offshore, Olie & Gas, Energie, Opleiding, Training & Onderwijs, Scheepsbouw en Reparatie, Visserij, Waterbouw & Dredging, Watersport en Zeescheepvaart.




Informatie bedrijven
Deelnemen aan het Navingo Maritime & Offshore Career Event 2010? Neem contact op met de organisatie. Annemieke den Otter, Event Manager Joyce Lipman, Account Manager & Operationele zaken T +31 (0)10 2092600 T +31 (0)10 2092600

F +31 (0)10 4368134 F +31 (0)10 4368134

@ ao@navingo.com @ jl@navingo.com