Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 april 2010

De Waterratten gaan luisteren naar vogels
Met de boswachter op stap in het Ilperveld (7-12 jaar)

Alle vogels hoor je nu volop zingen. Voor jeugdclub De Waterratten een mooie gelegenheid om eens goed te luisteren naar al die geluiden. Saai? Met de boswachter van Landschap Noord-Holland erbij zeker niet. Die gaat op woensdag 28 april van 13.30 tot 15.30 uur met jullie op stap en laat zien dat luisteren heel spannend kan zijn.

We gaan met de boot het Ilperveld in. Roepen alle weidevogels hun eigen naam? De kievit en grutto in ieder geval wel, net als de bonte piet. Klinkt daar een misthoorn? Nee, dat is een van de meest bijzondere vogels van het Ilperveld. De roerdomp. Er zit al wekenlang een mannetje te roepen, maar er komt nog steeds geen vrouwtje op af. De boswachter laat je het verschil horen tussen bos- en weidevogels. Vergeet niet je oren mee te nemen!

Jeugdclub De Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die natuur leuk vindt en van aanpakken houdt. Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Je mag gratis een keer meedoen. Een seizoenskaart waarmee je twaalf keer kunt deelnemen kost ¤ 65,00. Beschermers betalen ¤ 50,00 Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland