Ingezonden persbericht



---


-----------------------
21 april 2010

Nieuw Land en Stichting De Barak presenteren 'ID-entiteit', een kunstwerk van Ro Hagers

Lelystad - Stichting De Barak is door gemeente Lelystad gevraagd om met kunstprogramma's en publieksactiviteiten de wijk Warande een culturele identiteit te geven. Nieuw Land en De Barak hebben kunstenaar Ro Hagers benaderd, die het kunstwerk ID-entiteit heeft gecreëerd. Het kunstwerk verbeeldt het verleden, heden en de toekomst van Flevoland en bestaat uit een geluidskunstwerk, een publicatie en een tentoonstelling in Nieuw Land. Vanaf woensdag 28 april is het kunstwerk te zien in Nieuw Land en te beluisteren via de websites www.id-entiteit.nl, www.debarak.nl en www.flevolandsgeheugen.nl.

Historisch beeld- en geluidsmateriaal uit het archief van Nieuw Land vormt het vertrekpunt van waaruit kunstenaar Ro Hagers als een archeoloog fragmenten opdiept. Door deze fragmenten te herschikken ontstaat als het ware een nieuwe herinnering, die de bewoners van Lelystad zich eigen kunnen maken. Ro Hagers, Nieuw Land en De Barak zorgen daarmee samen voor een nieuwe Lelystadse beleving! De website www.id-entiteit.nl kunt u gebruiken om zélf als een archeoloog rond te struinen in de geschiedenis van Flevoland.

In Nieuw Land staat een door Ro Hagers gemaakt interactief kunstwerk van maquettes in verschillende lagen, gekoppeld aan een touch-screen. Ga op ontdekkingstocht door het verleden van 's werelds grootste polder!

Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.