Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG39
Buitenpost, 15 april 2010

Denk jij mee over 'De speeltuin van de toekomst'?
Kunstenaar/ vormgever D-A-A-N bivakkeert in woonwagen in De Kruidhof

D-A-A-N, De Altijd Aparte Nederlander, zal van 28 april tot en met 5 juni 2010 in een woonwagen bivakkeren op het terrein van botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost. Tijdens het verblijf zal D-A-A-N een ontwerp maken voor 'De speeltuin van de toekomst'. Een onderdeel van dit ontwerp, een educatief speelobject, zal in een later stadium in De Kruidhof worden gerealiseerd. Het gaat om een totaal nieuw, nog te bedenken speeltuin waarbij kinderen worden uitgedaagd om te bewegen en te ontdekken. Hiervoor is D-A-A-N op zoek naar kinderen die vertellen wat ze willen. Zij zullen dus fungeren als grote inspirator om samen met hem tot de nieuwe speeltuin te komen. Niet alleen kinderen zijn welkom, er is ruimte voor iedereen die mee wil denken. De uitdaging wordt extra groot gemaakt door het toevoegen van natuurlijke elementen als wind, water en zon, zodat de objecten ook een bijdrage in energie kunnen leveren.

Denk mee! Je kunt je inschrijven voor een workshop van D-A-A-N via: www.speeltuinvandetoekomst.nl. Op deze site kun je meer informatie vinden over het project en kun je ook het videodagboek van D-A-A-N zijn verblijf volgen. Alle ontwerpen en video-interviews zullen worden gepresenteerd op zaterdag 5 juni 2010 in De Kruidhof in Buitenpost.

Het verblijf van D-A-A-N is gebaseerd op het 'all inclusive'-principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar/vormgever wordt gevoed met biologisch eten en put geestelijke voeding en inspiratie uit deze unieke omgeving. Het project 'All Inclusive' maakt deel uit van het Masterplan kunst in de openbare ruimte 'Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk.




Gemeente Achtkarspelen