Neways Electronics International N.V.

28 april 2010

Neways ziet over gehele linie sterke stijging orderintake

P E R S B E R I C H T

NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V.


Neways ziet over gehele linie sterke stijging orderintake Hogere omzet en positief resultaat over de eerste drie maanden

Â
SON, 28 APRIL 2010 â NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) (Euronext: NEWAY) heeft in de eerste drie maanden van 2010 de hoogste omzet gerealiseerd sinds het derde kwartaal van 2008. De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode in 2009 met 15% naar EUR 56,1 miljoen. Het netto resultaat over de eerste drie maanden was positief. Het orderboek is ten opzichte van ultimo 2009 met 14% gestegen naar EUR 63,8 miljoen. Niet alleen de vraag vanuit de halfgeleidersector is de afgelopen maanden aangetrokken, maar ook in de medische sector en andere sectoren van de Electronic Manufacturing Services markt is sprake van een hogere orderintake.

Anticiperend op de stijgende vraag is in het afgelopen kwartaal het totaal aantal medewerkers met circa 150 (8%) uitgebreid. Het betreft hier met name flexibel inzetbare medewerkers, zowel bij de werkmaatschappijen in West-Europa, Oost-Europa als China. Doordat meerdere leveranciers van Neways niet in staat zijn om direct en volgens afspraak aan de sterk toegenomen vraag te voldoen is er op dit moment sprake van enige inefficiëntie in de keten. Hierdoor ligt het kostenniveau tijdelijk hoger dan gewenst.

De financiële positie van Neways blijft onverminderd sterk, ook al is er door het sterk toegenomen order- en activiteitenniveau sprake van enige druk op het werkkapitaal.Â

Verwachtingen
Op basis van het huidige hogere orderboek en een verwachte voortgaande opwaartse trend van de activiteiten zullen omzet en resultaat in het tweede kwartaal die van het eerste kwartaal overtreffen.

De halfjaarcijfers 2010 worden door Neways op 25 augustus 2010 bekendgemaakt.


---

_______________