Dienstenbond CNV

Nieuws

27 april 2010

UVIT-medewerkers bijeenkomst in Tilburg

CNV Dienstenbond sprak 19 april met Univé-VGZ-IZA-Trias over het voorgenomen besluit van UVIT om de verzekeringswinkels te sluiten. CNV ontvangt veel vragen van leden over de sluiting en vroeg aan uw werkgever naar de redenen van de voorgenomen sluiting. Ook vroeg CNV naar de bezoekersaantallen van de verzekeringswinkels.

Bezoekersaantallen
Zonder op de hoogte te zijn van de verkregen statistieken van de bezoekersaantallen, ging CNV Dienstenbond er al vanuit dat de bezoekersaantallen per verzekeringswinkel flink uiteen liepen. CNV vertelde dat het verbazingwekkend is dat UVIT van plan is om ook drukbezochte winkels te sluiten. Dit is opmerkelijk voor een bedrijf dat pretendeert dat de klant hoog in het vaandel staat. UVIT gaat er in het voorgenomen besluit vanuit dat alle klanten UVIT via het internet of via het klantcontactcentrum bereiken. Terwijl een zorgverzekeraar toch ook een maatschappelijke functie heeft.

Strategische keuze
Bij de strategische keuze van UVIT om alle winkels te sluiten, plaatst CNV Dienstenbond zijn vraagtekens. Deze strategische keuze wijkt namelijk sterk af van die van een andere grote zorgverzekeraar. CNV wilde graag horen van uw werkgever waar dit enorme verschil van opvatting op is gebaseerd. UVIT herhaalde wederom dat het een voorgenomen besluit is, dat gebaseerd is op de strategie van UVIT.

Voorgenomen besluit

Een voorgenomen besluit houdt in dat de OR adviesrecht heeft (artikel 25 van de wet op ondernemingsraden). Ook de OR wil eerst van de hoed en de rand weten, voordat de OR een advies uitbrengt. CNV vindt dat UVIT de medewerkers van de verzekeringswinkels indirect onder druk zet. De medewerkers zijn immers indirect op de hoogte van de inhoud en de looptijd van het huidige sociaal plan. Dit oude sociaal plan loopt in ieder geval tot 1 juli 2010. Een nieuw sociaal plan is er momenteel nog niet. Op 18 mei onderhandelt CNV hierover verder met UVIT.

Hoe nu verder?
CNV Dienstenbond is aanstaande woensdag 28 april aanwezig op de voorlichtingsmiddag. Deze begint om 15.00 uur op Spoorlaan 183. Mocht u na afloop vragen hebben, dan beantwoordt CNV deze. CNV kreeg erg recent te horen van UVIT, dat CNV de voorlichtingsmiddag bij mocht wonen. Als u de nieuwsbrief alleen per post ontvangt, weet u waarschijnlijk te laat dat CNV op 28 april aanwezig is in Tilburg. Om u in de toekomst altijd tijdig te kunnen informeren, ontvangt CNV dan ook graag uw e-mailadres.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Arjan Baselmans, a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl, tel: 040-2116674