Politie Kennemerland

Onopvallende videosurveillance

Kennemerland, Zaanstad, 28-04-2010 o De videosurveillanten van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland hebben tussen 14:30 uur en 22:00 uur gesurveilleerd met de onopvallende videosurveillance-auto in de politieregios Kennemerland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Holland Noord.

Hierbij werden door de videosurveillanten o.a. op het Rottepolderplein nabij Haarlem meerdere roodlicht- overtredingen en snelheidsovertredingen geconstateerd, die op kenteken werden bekeurd. Ook werden enkele bestuurders aan de kant gezet, omdat zij niet handsfree aan het telefoneren waren, waaronder ook een bromfietser. Op de N201 in Hoofddorp werd een automobilist aan de kant gezet omdat hij de maximum snelheid met ruim 36 km/uur overschreed; tegen deze bestuurder is proces verbaal opgemaakt. Op de A8 in Zaanstad werd eveneens een bestuurder bekeurd omdat hij de max. toegestane snelheid met 28 km/uur overschreed.

Videosurveillanten zijn politiemensen met een speciale rijopleiding, die met een onopvallende politieauto het onveilige rijgedrag van bestuurders vastleggen. Weggebruikers die door hun rijgedrag negatief opvallen, worden door de videosurveillanten staandegehouden en zij kunnen de beelden van hun eigen rijgedrag terugzien. De videosurveillanten geven daarbij uitleg over de reden waarom de weggebruiker aan de kant is gezet. De onopvallende videosurveillanceauto is uitgerust met geijkte meet- en opname-apparatuur.