Ingezonden persbericht


F5 Networks lanceert nieuwe DevCentral-communitysite

Meer interactie en samenwerking mogelijk

Schiphol-Rijk, 28 april 2010 â¤* F5 Networks (Nasdaq: FFIV) lanceert de vijfde generatie van zijn populaire DevCentral-communitysite voor ontwikkelaars. De nieuwe versie combineert moderne communicatiemiddelen als wiki's, blogs en podcasts met tips en informatie over softwareontwikkeling. DevCentral is zo de meest complete technische community op het gebied van Application Delivery Networking (ADN).

F5 heeft de nieuwe versie van DevCentral voorzien van nieuwe functionaliteit om peer-to-peer communicatie rond specifieke interessegebieden mogelijk te maken. Dankzij de nieuwe interface die op basis van gebruikersfeedback is aangepast, kunnen gebruikers in korte tijd relevante technische documentatie vinden. Zij kunnen daarnaast ideeën uitwisselen en collega-deelnemers wijzen op oplossingen die applicatie- en netwerkintegratie optimaliseren.

'DevCentral biedt F5-klanten de unieke mogelijkheid om te profiteren van de ervaringen van andere IT-professionals en het ontwikkelen van best practices waar iedereen in de sector voordeel van heeft', zegt Cindy Borovick, vicepresident Research Datacenter Networks van IDC. 'Met meer dan zestigduizend leden is DevCentral een belangrijke aanvulling op de flexibele iRules-programmeertaal en de iControl API van F5. De site laat zien hoe deze innovatieve technologieën inzetbaar zijn door IT-afdelingen en hoe ze de applicatiebeschikbaarheid optimaliseren.'

Belangrijke uitbreidingen van de nieuwe DevCentral
* Nieuwe mogelijkheden voor het uitwisselen van informatie en samenwerking

Dankzij social networking kunnen gebruikers makkelijk contact leggen met anderen en delen ze hun ideeën en kennis. Zij kunnen zich aanmelden voor User Groups en Topic Groups, waar gerichte informatie beschikbaar is. Leden kunnen anderen volgen, statusupdates binnen groepen posten en discussies voeren. Deze en andere mogelijkheden maken het voor de deelnemers makkelijk om kennis te delen en samen te werken bij het oplossen van bepaalde problemen.
* Nieuwe hot topics-sectie met laatste nieuws over F5

De hot topics-sectie biedt het laatste nieuws over productontwikkeling en nieuwe mogelijkheden van bijvoorbeeld BIG-IP Local Traffic Manager Virtual Edition, BIG-IP Access Policy Manager en de nieuwe TMSH command-line-interface.
* Verbeterde structuur voor eenvoudige navigatie

F5 ontwierp een nieuwe sitestructuur op basis van feedback van gebruikers. Nieuwe navigatiemogelijkheden zorgen ervoor dat een gebruiker snel technische documentatie, voorbeelden van code en tools kan vinden op de site. De meest opgevraagde onderwerpen zijn nu direct via de homepage bereikbaar. Dankzij de nieuwe Quicklinks komen gebruikers op het spoor van nieuwe interessegebieden.
* Sneller browsen in opleidingensectie

Naar aanleiding van feedback van gebruikers is de opleidingensectie volledig opnieuw ontworpen. Gebruikers hebben daardoor snelle toegang tot video's die laten zien wat er bijvoorbeeld mogelijk is met iRules en iControl. Alle lesprogramma's zijn via één enkele pagina te benaderen. F5 voegde ook enkele instructievideo's toe over de nieuwe mogelijkheden van DevCentral zelf.
* Meer mogelijkheden voor kennisvergroting en -deling

F5 blijft constant zoeken naar manieren om deelnemers te helpen bij het vergroten van hun kennis en kennisdeling. In de nieuwe versie is het weer eenvoudiger om expertise te delen met anderen. Leden die regelmatig bijdragen leveren, krijgen de titel van Top Contributors.

'De combinatie van enthousiaste samenwerking en flexibele F5-technologie heeft DevCentral gevormd tot een voorbeeld voor IT-communities', zegt Jeff Browning, Senior Director Product Management bij F5. 'Met deze belangrijke update helpen we meer dan zestigduizend leden snel te vinden wat ze nodig hebben. Zij kunnen sneller vaardigheden ontwikkelen en verbinding leggen met collega's over tal van onderwerpen. Belangrijke nieuwe mogelijkheden en nieuwe ontwerpen helpen nieuwe en bestaande gebruikers bij het vinden van informatie en het aanpassen van hun oplossingen. Door de grote groep van F5-gebruikers een platform te bieden met de collectieve expertise van alle gebruikers, zorgt DevCentral voor maximale waarde van hun technologie-investeringen.'

De communitysite is te vinden op http://devcentral.f5.com.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de beschikbaarheid van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: http://www.F5networks.nl.