Ingezonden persbericht


Snelste mobiele harde schijf van LaCie: de LaCie Rugged USB 3.0



· Snelste interface op de markt, met snelheden tot 110 MB/s
· Robuust ontwerp: valbestendig tot 2,2 meter
· Softwarebundel voor eenvoudig formatteren en back-uppen
· Inclusief één jaar lang 10 GB online opslag bij Wuala

PARIJS, 28 april 2010 ­ LaCie introduceert de nieuwste mobiele harde schijf uit de Rugged-serie: de LaCie Rugged USB 3.0. Hierin combineert LaCie de hoge snelheden van USB 3.0 en een robuust ontwerp van Neil Poulton. De LaCie Rugged USB 3.0 is niet alleen erg snel, maar ook nog eens uiterst energiezuinig.

De LaCie Rugged USB 3.0 biedt snelheden tot 110 MB/s ­ dat is drie keer sneller dan USB 2.0. Met deze snelheidsverbetering is een HD-film in minder dan drie minuten over te brengen (ten opzichte van ruim acht minuten bij USB 2.0). De schijf is erg energiezuinig. Gebruikers kunnen met alleen opladen via USB al gegarandeerd genieten van optimale prestaties.

"We zijn verheugd dat we onze bekendste mobiele oplossing hebben voorzien van USB 3.0, de snelste interface van dit moment", zegt Anne-Sophie Marchand, manager Consumentenproducten bij LaCie. "Nu kunnen ook de meest veeleisende consumenten genieten van optimale prestaties met een 2,5-inch harde schijf. Meer dan een LaCie Rugged USB 3.0 hebben ze buiten kantoor niet meer nodig."

Gebruikers die niet beschikken over een USB 3.0-aansluiting op hun pc of laptop, kunnen deze eenvoudig toevoegen met een LaCie USB 3.0 PCIe-kaart of USB 3.0 PCIe Express-kaart. LaCie biedt ook pakketopties bij de LaCie Rugged USB 3.0 ­ consumenten kiezen hierbij zelf een kaart.

De LaCie Rugged USB 3.0 is ook uitwisselbaar met USB 2.0. Dit betekent dat de schijf werkt met elke pc of laptop met een USB-aansluiting. Zo is het apparaat direct gebruiksklaar, ongeacht de USB-versie.

LaCie heeft de LaCie Rugged USB 3.0 voorzien van de Rugged-behuizing ontworpen door Neil Poulton. Dit is een unieke, krasbestendige aluminium behuizing met interne schokdempers en een schokbestendige rubberen stootrand. Mediabestanden zijn hierdoor beter beschermd tegen dagelijkse ongelukjes.

Beschikbaarheid
De LaCie Rugged USB 3.0 met een capaciteit van 500 GB is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners voor een adviesprijs van 159 euro (inclusief btw). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton werd geboren in het Schotse Thurso. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #