Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DARRL zorgt eindelijk voor een goed beeld van de werving- en selectiebranche OTYS en OAWS lanceren benchmarking platform DARRL

Veenendaal, 28 april 2010 - OTYS Recruiting Technology heeft in samenwerking met branchevereniging OAWS het platform DARRL gelanceerd, waarmee arbeidsbemiddelingsbureaus digitaal een klant- en kandidaattevredenheidonderzoek kunnen uitvoeren. Met DARRL verbeteren beide partijen de kwaliteitseisen voor arbeidsbemiddelingsbureaus. OAWS wil de arbeidsbemiddeling professionaliseren en als kenniscentrum fungeren. OTYS verbetert met de tool zijn dienstverlening voor zijn klanten.

In Nederland is het imago van werving- en selectiebureaus niet altijd even positief. Ze staan soms zelfs te boek als 'CV-schuivers'. Zolang er echter geen harde cijfers bekend zijn over de waardering van hun dienstverlening blijft het gissen naar de kwaliteit van de branche. Er zijn wel bureaus die onderzoek doen, maar dan gaat het om klant- of kandidaattevredenheidonderzoek (bijvoorbeeld Mercuri Urval, Human Capital Recruitment) waarmee ze alleen de waardering voor hun eigen kantoor in kaart brengen. Hierbij stellen zij zelf een vragenlijst op of schakelen ze een onderzoeksbureau in. Met DARRL krijgen OAWS-leden nu inzicht in hun relatieve score ten opzichte van andere kantoren die aangesloten zijn bij deze branchevereniging. En hetzelfde geldt voor OTYS-gebruikers ten opzichte van andere bureaus die gebruik maken van OTYS. Hiermee wordt ook de totale branche transparanter.

DARRL is een evaluatie- en benchmarkingtool die arbeidsbemiddelaars in staat stelt hun processen een beoordeling te geven op basis van de scores en feedback van klanten en kandidaten. Die scores zijn in totaal en op deelniveau te vergelijken met andere marktspelers binnen de OTYS of OAWS-groep om zo inzicht te krijgen wat branche-eigen is en wat uniek is voor het bureau. Ook verleent de nieuwe tool gebruikers inzicht in de verbeterpunten binnen hun werkprocessen en per werknemer. Een bureau krijgt inzicht in de kwaliteit van zijn werkprocessen en consultants via een beoordeling van zijn stakeholders. DARRL laat door middel van het schakelen van de API-technologie aan recruitmentsystemen zoals OTYS het proces automatisch verlopen.

OTYS levert als technologiepartner het platform en is verantwoordelijk voor de afhandeling van de (technische) support. OAWS levert als overkoepelende branchevereniging aan zijn leden de kennisstandaarden zoals de evaluatieformulieren. Hiermee komt DARRL tegemoet aan de behoefte van gebruikers die op zoek zijn naar inzicht, transparantie en kennis delen.

Douwe Wijbenga, bestuurslid van OAWS: 'Voorheen konden bureaus zich niet met elkaar meten. Als brancheorganisatie willen wij meer transparantie in de markt, wat voor zowel de opdrachtgever als de kandidaat voordelig is. In OTYS hebben wij een goede partner gevonden om DARRL op een professionele wijze neer te zetten.'

Jorrit Blok, directeur van OTYS: 'Wanneer een bureau het beste talent aan wil trekken, moet zij daar ook de beste processen voor inrichten. DARRL biedt gebruikers een evaluatietool om hun relatie met klant en kandidaat te beoordelen en te verbeteren door de dialoog met hen aan te gaan en de feedback te gebruiken. De tool biedt hen direct inzicht in hun prestaties en daarmee in de sterktes en de zwaktes zowel op persoonlijk vlak, als per bureau en ten opzichte van de branche. Met deze kennis kunnen ze hun prestaties en relaties verbeteren.'

De DARRL tool is beschikbaar voor organisatie die actief zijn in werving en selectie of tijdelijke arbeidsbemiddeling (detachering, uitzenders, interim). DARRL is dit jaar gratis in te zetten voor OAWS-leden en/of OTYS-gebruikers. Zowel verschillende OAWS-leden als OTYS-gebruikers hebben zich inmiddels hiervoor ingeschreven.

Geïnteresseerden kunnen de voordelen van DARRL zelf ondervinden tijdens een demonstratiesessie. Laat uw gegevens achter op www.darrl.com om hiervoor in contact te komen met de organisatie.

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS maakt werving & selectie software voor recruitmentbureaus, uitzendorganisaties, detacheerders, jobboards, HR en corporate recruiters Het OTYS platform helpt organisaties effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. DARRL is een product dat ook zonder het OTYS pakket te gebruiken is. OTYS heeft meer dan 500 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Engeland en de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.otys.nl / www.otys.be




Ingezonden persbericht