Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Kaag en Braassem, 28 april 2010

Vanaf 2011 jaarlijks nationaal Regenboog zeilevenement op 'Hollandse Plassen' op initiatief van de gemeenten gelegen aan de Hollandse Plassen in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.

Burgemeester Frans Buijserd van de gemeente Nieuwkoop heeft het initiatief genomen om met ingang van 2011 samen met de aan de "Hollandse Plassen' gelegen gemeenten Aalsmeer, Leiden, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Ronde Venen, Teylingen en Wijdemeren een jaarlijks terugkerend nationaal Regenboog zeilevenement te organiseren. De vijf plassen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht vormen in de regio 'het Groene Hart' de Hollandse Plassen. De Braassemermeer, Kager-, Westeinder-, Vinkeveense en Nieuwkoopse Plassen bieden samen prima vaarmogelijkheden voor de eigen inwoners en ze zijn bovendien uitermate geschikt als toeristische en recreatieve bestemming.

Nationaal zeilevenement
Het is de bedoeling dat vanaf juni 2011 gedurende vijf achtereenvolgende dagen maximaal 15 schepen uit de 'Regenboogklasse' het namens de provincie, een gemeente, dorp, stad of regio uit de betrokken provincies tegen elkaar opnemen. Om te onderstrepen dat ook het Groene Hart een mooi en groot watersportgebied omvat, zou een dergelijk zeilevenement qua bekendheid moeten kunnen uitgroeien tot een evenement als het Skûtsjesilen in Friesland. Wethouder Uit den Bogaard van de gemeente Kaag en Braassem, voorzitter van het Hollands Plassenoverleg, hoopt dan ook dat de provincies en de gemeenten, die onlangs zijn aangeschreven, enthousiast zullen reageren. Ten slotte is de op te zetten organisatie voor het welslagen van het evenement daarvan afhankelijk.
Noot voor redacties