Ingezonden persbericht



---


-Persbericht-

Nederland in indrukwekkend oranje met zwart
Witte accenten symbool voor snelheid van aanvalsspel Oranje

Hilversum, 28 april 2010 - Het Nederlands Elftal speelt de thuiswedstrijden in Zuid-Afrika in een imposant oranje met zwart tenue. Voor het eerst sinds jaren is het zwart teruggekeerd in de broeken, sokken en hals van het thuistenue. Daarnaast zijn over de hele lengte van shirt en broek stijlvolle witte accenten verwerkt. Net als het witte uitshirt is de oranje outfit volledig gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Nederland gaat over een paar weken op jacht naar de titel met een thuistenue in traditioneel oranje met zwart. Het shirt heeft een moderne ronde zwarte boord en vertoont veel overeenkomsten met de tenues van de succeslichtingen van 1974, 1978 en 2000.

Flitsend aanvalsspel
De zwarte broeken en oranje met zwarte sokken moeten het Nederlands Elftal in Zuid-Afrika een stoere, imposante uitstraling geven. Opvallend is de dunne witte streep die over de zijkant van het tenue loopt en de snelheid van het Nederlandse aanvalsspel illustreert.

In de sluitband van de broek is subtiel de nationale driekleur van Nederland verwerkt. Achter op de kousen en aan de achterzijde van de ronde hals staat de tekst 'Nederland'. Evenals bij het uitshirt is aan de binnenkant van het Bondsembleem, direct op het hart van de spelers, een symbool verwerkt met de tekst 'Oranje Leeuwen'. De vormgeving van de rugnummers is geïnspireerd door de Amsterdamse grachten en de hoekige stijl van de Nederlandse architectuur.

Alle shirts 'groen'
Alle Nike-shirts op het WK zijn gemaakt van gerecycled plastic, per shirt ongeveer acht PET-flessen. De voor de 'groene' uit- en thuistenues gebruikte flessen zouden zijn terechtgekomen op vuilnisbelts in Japan en Taiwan, maar dragen nu bij aan een energiebesparing van zo'n dertig procent en een forse besparing van ruwe materialen. Met de productie van de milieuvriendelijke tenues houdt Nike bijna 13 miljoen plastic flessen weg van afvalhopen.

Het nieuwe uit- en thuisshirt van Oranje zijn speciaal ontworpen om de ideale lichaamstemperatuur langer vast te houden en zijn, naast comfortabel en stijlvol, 13 procent lichter dan 'oude' tenues.

**

Ingezonden persbericht