KPN NV

KPN Nieuws

Uitbreiding HD tv pakket van KPN met RTL-zenders

Datum

28 april 2010

Nummer

027

RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 nu in High Definition kwaliteit

Vanaf vandaag is het HD tv pakket van KPN verder uitgebreid met de RTL-zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8. Begin april introduceerde KPN het HD tv pakket waarbij al 10 HD-zenders in scherper beeld en met beter geluid aangeboden werden. Met de toevoeging van de RTL-zenders biedt KPN nu voor dezelfde prijs bestaande en toekomstige klanten 14 HD-kanalen. Tv-kijken in High Definition betekent nóg meer details waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent.

Met deze uitbreiding biedt KPN een mooi en compleet zenderaanbod in HD kwaliteit: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, Net5, SBS6, Veronica, de Vlaamse zenders Één en Canvas/Ketnet, en de themazenders Discovery HD en Animal Planet HD. Om te kunnen genieten van High Definition moet de kijker beschikken over een HD of HD ready televisie, herkenbaar aan het HD-logo. De Digitale tv-ontvanger van KPN is geschikt voor HD tv en hoeft dus niet vervangen te worden. Om aan de eisen en wensen van de klant te voldoen blijft KPN onderzoeken welke HD-zenders interessant zijn om toe te voegen aan het HD tv pakket.

Om te weten of HD tv van KPN beschikbaar is, kunnen consumenten een postcodecheck doen op: www.kpn.com/tv

Over TV van KPN

Met een marktaandeel van 23% is KPN de tweede aanbieder op de markt voor Digitale TV in Nederland. KPN heeft de ambitie om in 2010 en de daaropvolgende jaren zijn positie op de Nederlandse TV markt te versterken. Digitale TV van KPN is in twee vormen beschikbaar: Interactieve TV en Digitenne. Interactieve TV is interessant voor consumenten die graag zelf willen kiezen op welk moment zij programma's en video's (terug)kijken. Live TV Pauzeren, Programma Gemist, Videotheek Thuis en het opnemen en bewaren op de harddiskrecorder (tevens digitale ontvanger) zijn belangrijke functies van Interactieve TV. Voor Interactieve TV is het noodzakelijk om internet van KPN te hebben. De kosten voor het basispakket Interactieve TV zijn ¤ 10,- per maand. De kosten voor het aanvullende HD pakket zijn ¤ 10,- per maand. Met Digitenne ontvangen huishoudens de 23 meest populaire TV zenders en 19 radiozenders. Het signaal van Digitenne wordt opgevangen via een kleine antenne die naast de tv geplaatst wordt. Hierdoor kunnen gebruikers overal en makkelijk tv kijken. Digitenne is verkrijgbaar voor ¤ 8,50 per maand. Voor meer informatie en verkrijgbaarheid kijk op: www.kpn.com/tv.

Over RTL Nederland

RTL Nederland is een allround mediabedrijf en marktleider met vier televisiestations, RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, het themakanaal RTL Lounge, het nummer 1 radiostation Radio 538 en Radio 10 Gold. Het bedrijf vermaakt en informeert een breed publiek zeven dagen per week, 24 uur per dag op elk relevant platform. De zenders van RTL Nederland bieden populaire programma's van eigen bodem, zoals 'RTL Nieuws', 'RTL Boulevard', groot amusement in het weekend en een grote variëteit aan buitenlandse films en series. Met het marktleiderschap op radio en televisie en snel groeiende activiteiten in digitale media met onder andere RTL.nl en RTL Gemist, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande mediabedrijven van Nederland. RTL Nederland is een dochterbedrijf van RTL Group en maakt deel uit van het internationale Bertelsmann concern.




KPN NV