Een nieuw interactief televisieplatform voor gezondheid

28/04/2010 10:40

Onafhankelijke Ziekenfondsen-Mutualités Libres

De Onafhankelijke Ziekenfondsen en Partena ziekenfonds & partners ontwikkelen een interactief televisieplatform voor gezondheid

In 2009 zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen gestart met digitale televisie. Zorg TV richt zich specifiek tot type 2 diabetespatiënten. Nu krijgt dit beperkte initiatief bredere navolging met het interactieve platform 'Leef Gezond', toegankelijk voor alle Belgacom TV abonnees. Op deze manier bevestigen de Onafhankelijke Ziekenfondsen hun rol als innovatieve voortrekker binnen de gezondheidswereld.

BRUSSEL, 28 APRIL 2010. Steeds meer kijkers maken enthousiast gebruik van digitale televisie. In vergelijking met analoge televisie biedt dit medium meer interactieve mogelijkheden als: het bestellen van programma's of afleveringen, communiceren via mail, het opvragen van extra video's en het actief deelnemen aan televisieprogramma's.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen en Partena ziekenfonds & partners nemen deze digitale opportuniteiten met beide handen aan en lanceren in april 2010 samen het interactieve televisieplatform 'Leef Gezond'.

Informatie en een gezonde quiz

Partena vindt in dit platform de mogelijkheid om iedereen in Vlaanderen te overtuigen om gezond te leven en te genieten. Binnen het platform 'Leef Gezond' kan men de gezondheidsagenda van Partena ziekenfonds & partners digitaal raadplegen en een wekelijkse gezonde tip meepikken. Bovendien kan men deelnemen aan een gezonde quiz! Twee presentatoren leiden je doorheen het interactieve gebeuren. Zo kunnen de kijkers van Belgacom TV ook van thuis uit gezond leven!

Onze diensten

De Onafhankelijke Ziekenfondsen volgen de nieuwe technologische evoluties op de voet en willen deze ten dienste stellen van de patiënten. Innovatieve projecten als SMS-coaching voor personen die wensen te stoppen met roken en de multidisciplinaire en interactieve opvolging van type 2 diabetespatiënten via Zorg TV zijn hiervan mooie voorbeelden.

Digitale televisie biedt de Onafhankelijke Ziekenfondsen bovendien een uitgelezen kans om hun leden en andere kijkers kennis te laten maken met hun diensten.

Praktisch

Wanneer je geabonneerd bent op Belgacom TV, kan je het televisieplatform bekijken door op de blauwe knop te drukken en dan door te klikken naar 'Leef Gezond'. Niet-abonnees kunnen voor de gezonde quiz ook steeds terecht op de website van Partena Ziekenfonds & Partners (www.partena-partners.be).

Wil je meer weten over het project? Neem dan contact op met:

Voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Irina Odnoletkova

Project Manager Innovations

irina.odnoletkova@mloz.be

Tel 02 778 94 52

GSM 0473 36 80 10

Kim Verbruggen

Communication Assistant

kim.verbruggen@mloz.be

Tel 02 778 93 20

GSM 0496 78 17 52

Voor Partena Ziekenfonds & Partners

Patricia Verstraete

Marketing Manager

patricia.verstraete@partena-partners.be

Tel 09 268 74 43

GSM 0474 69 05 64

------

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ)

MLOZ verenigt zeven ziekenfondsen: Euromut, Partena Onafhankelijk Ziekenfonds, Onafhankelijk Ziekenfonds Securex, OZ Onafhankelijk Ziekenfonds, Partenamut Mutualité Libre, Omnimut Mutualité Libre de Wallonie en Freie Krankenkasse.

Met meer dan 1.985.002 leden zijn de Onafhankelijke Ziekenfondsen de op twee na grootste verzekeringsinstelling van het land.

Alle Onafhankelijke Ziekenfondsen staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening binnen het kader van de verplichte én aanvullende verzekering, aangepast aan de hedendaagse eisen en behoeften.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel