KPN NV

KPN Nieuws

Nieuwste A10 "nüvifone" smartphone van Garmin-Asus eerst bij KPN

Datum

28 april 2010

Nummer

028

Klanten van KPN, Hi en Telfort zullen deze zomer als eerste in Nederland hun hand kunnen leggen op de nüvifone A10, de nieuwste smartphone van Garmin-Asus. Bijzonder aan de nüvifone A10 is dat het Android-telefoon met aanraakscherm geoptimaliseerd is voor navigatie, zowel te voet als op de weg. Geïnteresseerden kunnen al vanaf mei vooraf intekenen op het toestel, dat in juli geleverd zal worden. Het toestel blijft tot het najaar exclusief verkrijgbaar via de mobiele merken van KPN.

De combinatie van smartphone, navigatie- en locatiediensten maakt interessante en gebruiksvriendelijke diensten mogelijk. Zo wordt het met de A10 nüvifone mogelijk om met slechts een paar clicks te navigeren naar een adres in bijvoorbeeld een email of sms-bericht of op een website. Of om direct een route te plannen naar een plek waar je een foto hebt gemaakt. Dit kan handig zijn bijvoorbeeld bij het terugvinden van je parkeerplek in een vreemde stad; het toestel slaat namelijk locatiegegevens over de foto op.

Het toestel is al 'out of the box' voorzien van gedetailleerde kaarten van West-Europa en alle accessoires om te kunnen navigeren in de auto. Verder ondersteunt de A10 optionele cityXplorer kaarten. Groot voordeel hiervan is dat je tijdens een stedentripje niet alleen looproutes kunt uitstippelen maar direct ook de mogelijkheden voor het openbaar vervoer kunt laten meenemen.

De Android-smartphone biedt met één druk op het "multi-touch" aanraakscherm uiteraard toegang tot alle bekende mobiele Google-diensten en de Android-market. De A10 heeft verder WiFi, Bluetooth, en een 5 Megapixel camera en is ook compatibel met Microsoft Exchange.


Noot voor de redactie,