Salesforce.com en VMware vormen strategische alliantie voor de introductie van VMforce

VMforce biedt zes miljoen Enterprise Java-ontwikkelaars, waaronder twee miljoen leden van de Spring-gemeenschap, een betrouwbaar en open pad richting de cloud

SAN FRANCISCO, 28 april, 2010 - Salesforce.com, (NYSE: CRM) de onderneming voor zakelijke cloud computing, en VMware, Inc (NYSE: VMW), leider in cloud-infrastructuur, kondigen een partnership aan voor het gezamenlijk introduceren, verkopen en ondersteunen van een nieuwe, zakelijke Java-cloud, genaamd VMforce. VMforce voegt de technologie, expertise en communities van de twee cloud computing-ondernemingen samen.

Met VMforce beschikken meer dan zes miljoen Enterprise Java-ontwikkelaars over een open pad richting cloud computing. Dit is inclusief de meer dan twee miljoen ontwikkelaars die gebruik maken van het Spring Framework van de SpringSource-divisie van VMware. De samenwerking stelt CIO's en IT-afdelingen in staat meer te halen uit hun bestaande programmeervaardigheden en investeringen in Java-applicaties. Daarnaast profiteren ze van het Force.com-platform voor het bouwen van zakelijke Cloud 2-applicaties die sociale interactie ondersteunen en real-time werken op alle mobiele apparaten.

VMforce vereenvoudigt de wijze waarop ondernemingen en Enterprise Java-ontwikkelaars kunnen profiteren van de economische voordelen van cloud computing, zonder verlies van flexibiliteit, controle en keuzemogelijkheden.

"Java-ontwikkelaars, welkom bij Cloud 2", zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Deze fundamentele ontwikkeling integreert cloud computing, real-time collaboration en mobiele apparaten als de iPad, om te voldoen aan de nieuwe behoeften van organisaties. Door het partnership met VMware brengen we Java naar Force.com, waardoor zakelijke Java-ontwikkelaars krachtige, nieuwe Cloud 2 applicaties kunnen ontwikkelen."

"Bedrijven zijn op zoek naar oplossingen die de voordelen van cloud computing bieden en daarnaast optimaal gebruik maken van bestaande middelen, expertise en infrastructuur", zegt Paul Maritz, president en CEO van VMware. "VMforce is een sterk vereenvoudigde oplossing voor moderne applicatieontwikkeling. Het is een belangrijke stap vooruit in het aanbieden van een pad aan onze klanten dat bestaande interne investeringen verbindt met de resources en de flexibiliteit van de cloud."

VMforce is ontworpen om de eerste zakelijke Java-cloud te leveren:


* Betrouwbaar: VMforce maakt gebruik van de betrouwbare wereldwijde infrastructuur van salesforce.com, waardoor het profiteert van de voordelen van een service delivery-infrastructuur die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (geaccrediteerd voor onder andere ISO 27001, SysTrust en SAS70 Type II). Wereldwijd werken al duizenden bedrijven met VMware en salesforce.com. Met VMforce kunnen ze gebruikmaken van de gecombineerde kracht van beide bedrijven om hun bedrijfskritische applicaties naar de cloud te brengen.


* Open: VMforce ondersteunt onder andere standaard Java-code: plain old Java-objects (POJOs), Java Server Pages (JSPs) en Java Servlets via het populaire Spring Framework. Door zakelijke Java-applicaties te bouwen met Spring kunnen bedrijven gemakkelijk Java-applicaties porten naar VMforce en omgekeerd.


* Elastisch: Met VMforce zijn applicaties automatisch schaalbaar. VMforce-klanten hoeven zich niet druk te maken over het opschalen van app servers, databases of de infrastructuur om te voldoen aan de prestatie-eisen. VMforce verwerkt schaalbaarheid automatisch, als een dienst.


* Compleet: VMforce biedt een uitgebreide oplossing voor Enterprise Java-ontwikkeling in de cloud, bestaande uit de betrouwbare wereldwijde infrastructuur, het virtualisatieplatform, de orkestratie- en managementtechnologie, relationele cloud-database, ontwikkelplatform en collaboration-services, application runtime, ontwikkel-framework, tools en nog veel meer.


* Cloud 2: Cloud 2 combineert next generation mobiliteit, sociale interactie en real-time toegang tot informatie. Hierdoor creëert het nieuwe niveaus van productiviteit en brengt het zakelijke cloud computing naar het volgende niveau.

VMforce: De betrouwbare zakelijke cloud voor Java-ontwikkelaars VMforce wordt gezamenlijk geleverd door salesforce.com en VMware, en combineert 's werelds populairste ontwikkkeltaal Java, 's werelds meest populaire Java framework Spring en het virtualisatieplatform VMware vSphere, en draait op het meest betrouwbare cloud-platform Force.com.

VMforce gaat bevatten:


* Spring Framework: VMforce zal gebruik maken van het Spring Framework. Spring maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijk om krachtige zakelijke Java-applicaties te bouwen, de ontwikkelproductiviteit te verhogen en runtime prestaties te verbeteren, terwijl daarnaast de applciatiekwaliteit wordt verhoogd.


* SpringSource tc Server: VMforce-applicaties zullen draaien op de tc Server runtime, de enterprise-versie van Apache Tomcat.


* Force.com Chatter Services: Nu de wereld verandert richting sociale Cloud 2 en mobiele applicaties, kunnen ontwikkelaars collaboration-diensten van Chatter opnemen in hun toepassingen.


* Force.com Development Platform and Services: Omdat VMforce zal draaien op het Force.com-platform, hebben ontwikkelaars toegang tot 'pre-built' zakelijke services die kunnen worden geconfigureerd in hun applicaties, zonder dat hiervoor software op maat ontwikkeld hoeft te worden. Deze services bevatten search, identiteit en security, workflow, rapportage en analyse, een robuuste web services integratie API, mobiele inzet, en meer.


* Force.com Database: Ontwikkelaars die VMforce gebruiken, profiteren van de voordelen van de Force.com relationele database, waaronder automatische schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid, auto-tuning, back-up en disaster recovery.


* VMware vCloud-technologie: VMware vCloud beheert automatisch de software achter de VMforce-toepassingen, waardoor ontwikkelaars worden bevrijd van de kosten en de complexiteit van het beheer van hardware en software.


* VMware vSphere: Het virtualisatieplatform biedt de bouwstenen voor VMforce doordat het resources kan isoleren, het beheer regelt en de Java-applicaties virtualiseert.


* Force.com Cloud Infrastructure: VMforce zal draaien op de wereldwijde cloud computing-infrastructuur van salesforce.com, die gemiddeld 250 miljoen transacties per dag verwerkt voor meer dan 72.500 klanten.

Prijzen en beschikbaarheid
VMforce staat gepland voor een developer preview in 2010. De prijsstelling zal ook op dat moment worden aangekondigd.


-------

Over salesforce.com
Salesforce.com is de zakelijke cloud computing onderneming. Gebaseerd op salesforce.com's real-time, multitenant architectuur, hebben salesforce.com's platform en CRM applicaties de wijze waarop ondernemingen samenwerken en communiceren met hun klanten revolutionair veranderd:


- De Sales Cloud, voor sales force automation en contactmanagement
- De Service Cloud, voor customer service en support solutions
- Chatter, voor social collaboration

- Het Force.com platform, voor custom application development
- De AppExchange, 's werelds toonaangevende marktplaats voor zakelijke cloud computing applications

Salesforce.com biedt de snelste weg naar klantsucces met cloud computing. Vanaf 31 januari 2010 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 72.500 klanten waaronder Allianz Commercial, Dell, Japan Post, Kaiser Permanente, KONE en SunTrust Banks.

Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie http://www.salesforce.com/nl

VMware
VMware levert oplossingen voor de virtualisatie van bedrijfsinfrastructuren waardoor IT-organisaties bedrijven van alle groottes kunnen versterken. Met het leidende virtualisatieplatform - VMware vSphere - vertrouwen klanten op VMware voor het verminderen van hun kapitaal- en operationele uitgaven, vergroten van flexibiliteit en wendbaarheid, garanderen van bedrijfscontinuïteit, versterken van de beveiliging en om duurzamer te worden. Met een omzet van 1,9 miljard dollar in 2008, meer dan 150.000 klanten en 22.000 partners is VMware marktleider in virtualisatie, één van de top prioriteiten van CIO's. VMware is gevestigd in Silicon Valley, met kantoren over de hele wereld en kan online worden gevonden op www.vmware.com.