Gemeente Sittard-Geleen


Parkeergarage Groenstraat open voor abonnementhouders

Persbericht | Sittard-Geleen 28 april 2010 - aan de rand van het centrum van Geleen ligt dde parkeergarage aan de Groenstraat. De parkeerapparatuur en de lift in deze garage waren versleten, vaak defect en daardoor niet meer betrouwbaar. Het gemeentebestuur heeft besloten de garage en de installaties weer zover op te knappen dat zij enkele jaren dienst kan doen als stallinggarage voor abonnementhouders in het centrum van Geleen. Vanaf maandag 3 mei a.s. is de parkeergarage Groenstraat weer helemaal klaar voor gebruik.

De houders van parkeerabonnementen op het terrein aan de Elisabethstraat worden benaderd om hun abonnement om te zetten naar de Parkeergarage Groenstraat Geleen. Inwoners van Geleen die een parkeervergunning hebben kunnen tegen betaling van

60 euro per jaar hun parkeervergunning omzetten in een bewonersabonnement voor de Parkeergarage Groenstraat. Op deze manier wordt het terrein aan de Elisabethstraat zo veel mogelijk vrij gemaakt voor bezoekers aan het centrum van Geleen.

De ruimte die in de garage overblijft kan door de Hanenhof gebruikt worden om bij grote evenementen een parkeerplaats te bieden aan bezoekers van dit culturele centrum.

De Parkeergarage Groenstraat Geleen is bij de renovatie voorzien van nieuwe slagbomen en toegangshekken. De verlichting is verbeterd en de lift gerenoveerd. De totale kosten voor deze sobere, doch doelmatige opknapbeurt bedragen 220.000 euro


---




Gemeente Sittard-Geleen