Persbericht

Progress Software introduceert Sonic 8.0 Enterprise Service Bus (ESB)

Rotterdam, 28 april 2010 - Progress Software, leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, introduceert de nieuwste versie van de Progress® Sonic® Enterprise Service Bus (ESB) 8.0. Deze versie combineert de voordelen van open standaarden met de vele functies waarover Progress Sonic-producten beschikken. Sonic ESB 8.0 ondersteunt de open ontwikkelingsstandaarden, verbetert de constante beschikbaarheid van de architectuur en is beter geschikt voor kleine implementaties en multi-site omgevingen waarin een groot aantal transacties plaatsvindt.

Een belangrijke eigenschap van Sonic ESB 8.0 is de ondersteuning van RESTful (Representation State Transfer) architecturen. De RESTful Web Services vereenvoudigen de integratie met portals, mash-ups, mobiele apparatuur en web-applicaties en zijn van groot belang voor bedrijven die kleine implementaties ondersteunen.

Naast RESTful Web Services legt Sonic 8.0 ook de nadruk op Open Source gebaseerde programmeringsmodellen met verbeterde prestaties, een vereenvoudigde ontwikkeling van traditionele web-diensten en de promotie van Plain Old Java Objects (POJO's) als standaard programmeringsmodel. Daarnaast ondersteunt deze nieuwe versie ook open technologieën voor lichtgewicht broker-less integratieschema's. Dankzij dit model zijn de klanten niet langer aan één specifieke leverancier gebonden en krijgen ze toegang tot een uitgebreid aanbod aan ontwikkelingstools. Dat vermindert de vraag naar training en verbetert de productiviteit bij de ontwikkelaars.

De gepatenteerde Continuous Availability Architecture die geïntegreerd is in het Sonic ESB-platform is uitgebreid in de nieuwe Sonic 8.0 versie. Zero-downtime-upgrades zijn nu mogelijk in een gedistribueerde omgeving vanuit een centrale locatie. "Deze nieuwste toepassing zorgt voor een zeer hoog niveau van beschikbaarheid en betrouwbaarheid waardoor er zelfs in de meest complexe omgevingen geen downtime hoeft te worden ingepland. De mogelijkheid om omgevingen te installeren en beheren vanuit één centrale locatie vermindert de kosten, verkort de test/QA-fase en verkleint de kans op lokale verschillen. Momenteel is dit de enige messaging infrastructuur die 100 procent beschikbaarheid mogelijk maakt.

Hub Vandervoort, chief technology officer (enterprise infrastructure) bij Progress Software zegt: "De Sonic 8.0-producten bieden gebruikers het beste van twee werelden, namelijk alle voordelen van Open Source gekoppeld aan de rijke functionaliteit van Sonic. Deze nieuwe versie verlegt de grenzen op het gebied van SOA en bedrijfsintegratie. Dit door de kracht en flexibiliteit van een open model te koppelen aan de uitgebreide multi-site operations-beheermogelijkheden en uitrolmogelijkheden. Deze functionaliteit wordt ondersteund door de Continuous Availability Architecture van Progress, wat zorgt voor optimale effectiviteit en betrouwbaarheid van de messaging infrastructuur."

Organisaties en overheidsinstanties wereldwijd vertrouwen op Sonic ESB voor hun bedrijfsintegratie of SOA-implementatie waaronder het Amerikaanse Rode Kruis, AutoTrader, Bank of America, BAA Heathrow, City of Washington D.C, The Gillette Company, ProFlowers, Rotech Healthcare, Telecom Italia en Tarrant County, TX. Ook British Airways (BA) kondigde onlangs de implementatie van Progress-diensten aan, waaronder Sonic ESB, als een sleutelonderdeel om de IT-systemen te upgraden. De implementatie wordt eind 2014 afgerond en zal een revolutie in de reisbranche teweeg brengen door de integratie van meer dan 600 verschillende elektronische systemen en processen die nodig zijn om de passagiers in de lucht te krijgen.