Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, woensdag 28 april 2010

Leden D66 geven groen licht aan nieuw college
Jetze Luhoff nieuwe fractievoorzitter

Gisteravond stemden de leden van D66 tijdens een speciaal ingelaste afdelingsvergadering in overgrote meerderheid in met deelname aan het college. Tijdens een druk bezochte bijeenkomst in Het Heerenhuis presenteerde kandidaat-wethouder Ton Schroor de onderhandelingsresultaten. Schroor en medeonderhandelaar Jetze Luhoff beantwoordden tweeënhalf uur lang kritische vragen over het collegeprogramma van de Groningse leden van D66, alvorens de afdeling haar goedkeuring gaf aan de plannen en de portefeuilleverdeling.

In het collegeprogramma met de titel 'Progressief met energie' zagen de leden veel punten uit het verkiezingsprogramma van D66 terug. De aandacht die het nieuwe college zal geven aan onderwijs, duurzaamheid, bereikbaarheid, innovatie, burgerparticipatie en economie en het sociaalliberale karakter van het programma, stemden de afdeling tevreden. Ook werden de zwaarte en de inhoud van de beoogde wethoudersportefeuille met instemming begroet. Schroor zal zich onder meer gaan bezighouden met personeel en organisatie, de Oostwand en het Groninger Forum, cultuur en internationale handelsbetrekkingen.

Ook werd tijdens de afdelingsvergadering bekend gemaakt dat Jetze Luhoff de nieuwe fractievoorzitter voor D66 in de Groningse gemeenteraad is. Afgelopen maandag werd hij door de fractie verkozen tot opvolger van Schroor. Luhoff is sinds september 2006 raadslid namens D66. De vrijgekomen zetel in de fractie zal worden ingenomen door Erik Akkermans.

î ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî ºî º

Noot voor redactie (