AkzoNobel bouwt nieuwe fabriek op Ningbo multi-site in China

28 april 2010

AkzoNobel gaat nog een nieuwe fabriek bouwen op de multi-site van Functional Chemicals in het Chinese Ningbo. Dit nieuwe project ter waarde van ¤17 miljoen, dat onderdeel is van een totale investering van ¤275 miljoen, betekent een verderre uitbreiding van AkzoNobels snelgroeiende activiteiten op het gebied van organische peroxiden.

Er is al een begin gemaakt met de productie van chelaten, terwijl later dit jaar ook nieuwe fabrieken voor ethyleenamines en ethyleenoxide in bedrijf worden gesteld. Deze nieuwe fabriek is naar verwachting eind 2011 operationeel.

"Met deze nieuwste toevoeging aan onze faciliteit in Ningbo kunnen we ons groeiende klantenbestand in de regio nog beter bedienen", aldus Rob Frohn, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "In het bijzonder China is van fundamenteel belang voor onze strategie in opkomende markten en Ningbo speelt een sleutelrol in onze plannen voor Specialty Chemicals".

De nieuwe fabriek voor organische peroxiden gaat Perkadox 14 produceren (gebruikt voor verschillende soorten rubber en thermoplasten), alsmede Trigonox 101 (gebruikt voor de reologieregeling van polypropyleen en synthetische rubbers). Deze stoffen worden onder meer toegepast in de bouw en de automobielindustrie, alsmede in duurzame goederen. In het bijzonder in Azië neemt de vraag naar beide producten snel toe.

Frohn voegde hieraan toe: "Wij waarderen de voortdurende steun van de overheid in Ningbo en van de plaatselijke autoriteiten, die essentieel is geweest voor de realisering van onze uitbreidingsplannen".

De officiële ingebruikname van de fabriek in Ningbo - die 50 hectaren beslaat en ideale mogelijkheden biedt voor toekomstige investeringen - zal plaatsvinden in november van dit jaar. AkzoNobel telt meer dan 6.000 medewerkers en 25 locaties in China, die in 2009 een totale omzet realiseerden van circa ¤1 miljard.


- - -

Wij zijn 's werelds grootste onderneming op het gebied van verven en coatings en een toonaangevende producent van specialistische chemicaliën. Wij leveren aan industrieën overal ter wereld kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die essentieel zijn voor het menselijk bestaan. Wij denken aan de toekomst, maar handelen in het heden. Wij werken gepassioneerd aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en wij zijn een Fortune 500-onderneming met een permanent hoge positie in de Dow Jones Sustainability Index. Wij zijn actief in meer dan 80 landen, waar al onze medewerkers sterk gericht zijn op uitmuntendheid en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today"(TM).