Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Themadag basisonderwijs 28 april 2010 (persbericht 022, 2010)

Onderwijzend personeel duikt de media in.
Op woensdag 28 april a.s. vindt de jaarlijkse onderwijsthemadag Hoogezand-Sappemeer plaats. Het thema dit jaar is Mens, Media en Maatschappij. De hele dag staat in het teken van de veranderende maatschappij, waar het onderwijzend en ondersteunend personeel dagelijks mee te maken hebben. Alle leerkrachten van de openbare basisscholen zullen die dag workshops volgen die aansluiten bij dit thema. Het doel is om de leerkrachten te inspireren en ze nieuwe ideeën op te laten doen die ze kunnen gebruiken bij het lesgeven. De themadag vindt plaats in het gemeentehuis, het theater|kunstencentrum Het Kielzog en op diverse scholen verspreid in de gemeente.

De leerlingen van het openbaar basisonderwijs zijn vanwege deze themadag niet alleen âs middags maar ook âs ochtends vrij. Daarom organiseert het Openbaar Basisonderwijs Hoogezand-Sappemeer een activiteit voor de kinderen van alle openbare basisscholen in de gemeente. Zij kunnen terecht in het GroenDoenPaviljoen op het plein voor het gemeentehuis.

Â

In het GroenDoenPaviljoen kunnen kinderen op een speelse manier ervaren hoe je met groene materialen (natuurlijke materialen, hergebruikte materialen) een kunstwerk kunt maken. Dit gebeurt op een bijzondere manier: in de vorm van een bouwpakket; een soort oer âLEGO. Zo leren de kinderen spelenderwijs dat âkostelozeâ materialen een bijzondere waarde krijgen en dat is belangrijk voor een duurzame samenleving. Daarbij prikkelt het werken met alledaagse materialen, volgens een eenvoudig constructiesysteem, de fantasie. De kinderen worden uitgedaagd om hun ideeën vorm te geven en samen te werken.

Â

De basis van het GroenDoenPaviljoen is een ontworpen paviljoen door de beeldend kunstenaars Hester Pilz en Hendrien. Zij maken op deze dag, tijdens het maken van het kunstwerk, een film voor eigen gebruik.

Â

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen van 09.00 uur tot 15.00 uur terecht op het plein voor het gemeentehuis.

Â