Active Archive Alliance gevormd ter bevordering van vereenvoudigde, online-toegang tot alle gearchiveerde gegevens

Alliantie voor aanbieden van beste praktijken, gegarandeerde compatibiliteit en educatie voor nieuwe, actieve archiveringsoplossingen

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100428 --

Toonaangevende technologieverkopers hebben vandaag de oprichting bekendgemaakt van de Active Archive Alliance, met als doel het online plaatsen van gegevensarchieven ter bevordering van vereenvoudigde toegang tot enorme hoeveelheden gegevens. Organisaties bewaren steeds meer gegevens in archieven en daardoor zijn de problemen met het snel, eenvoudig en efficiënt indexeren, opvragen en bekijken van deze gegevens opgelopen. Actieve archiefoplossingen lossen deze problemen op door offline archieven te veranderen in zichtbare, toegankelijke toevoegingen van online bestands- en opslagsystemen. Het beschikken over eenvoudige, aanhoudende toegang tot gearchiveerde gegevens stelt organisaties in staat deze informatie te exploiteren en waardevolle inzichten te krijgen op basis van alle beschikbare institutionele kennis.

“De Active Archive Alliance ondersteunt de groeiende behoefte van organisaties aan snelle, gemakkelijke en goedkope online-toegang tot al hun gegevens. De Alliance komt op het juiste moment en benadrukt het belang van het archiveren van gegevens, één van de grootste en snelst groeiende opslagsegmenten”, aldus Mark Peters, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. “De trend richting actieve archieven wordt gestimuleerd door factoren als constante gegevensgroei, naleving van regels op het gebied van gegevensbewaring en de behoefte aan kostenbesparingen en het fuseren van gegevenscentra. Het succes kan worden toegeschreven aan de groei van het aantal toepassingen die bestandsystemen en geautomatiseerde tapearchieven direct met elkaar verbinden.”

Ontwikkelingen op het gebied van actieve archieftoepassingen en in efficiënte tape- en schijftechnologieën maken het nu mogelijk voor organisaties om op kosteneffectieve wijze alle gegevens te bewaren in online opslagmedia zodat deze snel en gemakkelijk kunnen worden gezocht en bekeken. De huidige actieve archieftoepassingen bieden de mogelijkheid om gegevens op tape of schijf te bekijken en openen middels een bestandssysteeminterface. De toepassingen zorgen dat directories van bestaande gegevensbestanden eenvoudig te bekijken en doorzoeken zijn, en ze behouden de route die de naam van een bestand aan de opslaglocatie koppelt. Deze eigenschappen stellen organisaties in staat hun grote depots met opgeslagen gegevens beter te beheren, door hen gebruik te laten maken van de meest efficiënte combinatie van tape- en schijfopslag voor hun actieve archiefoplossingen.

“Trends op de markt ondersteunen de ingebruikname van actieve archieven. Recente vooruitgangen op het gebied van tapelibraries en archieftechnologie zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat actieve archivering een prominente technologie wordt bij het uitbreiden van gegevenscentra”, aldus Addison Snell, CEO van InterSect360 Research. “Het vermogen om bestandssysteeminterfaces uit te voeren over opslagdepots die tapelibraries bevatten met een grote verwerkingssnelheid en hoge gegevensdichtheid, stelt organisaties meer en meer in staat om de gegevens in hun archieven op economische wijze te gebruiken, zodat zij volledig kunnen profiteren van hun institutionele kennis.”

De missie van de Active Archive Alliance is organisaties voorzien van de beste praktijken, instrumenten en informatie die ze nodig hebben om vereenvoudigde toegang tot online opslag van hun gearchiveerde gegevens te bereiken. Lidmaatschap staat open voor aanbieders van bestandssystemen, actieve archieftoepassingen, opslag in de cloud, tape- en schijfopslag met hoge gegevensdichtheid, maar ook voor particulieren en eindgebruikers.

“Actieve archivering is onderweg de snelst groeiende trend te worden nu organisaties manieren zoeken om wanneer nodig essentiële gearchiveerde informatie te lokaliseren en openen”, aldus Molly Rector, vicepresident marketingmanagement en productbeheer voor Spectra Logic. “Actieve archiefoplossingen vergroten de efficiëntie van de gegevenscentra door ondernemingen het voordeel van eenvoudige, online toegang te bieden tot al hun institutionele kennis. Bovendien beschikken organisaties met nieuwe toepassingen die gebruikers in staat stellen tapearchieven te betreden middels een bestandssysteeminterface, over meer flexibiliteit bij het ontwerpen van efficiënte en betaalbare actieve archiefoplossingen door gebruik te maken van de juiste combinatie van tape- en schijfmedia.”

“QStar is verheugd een van de oprichtende leden van de Active Archive Alliance te zijn”, aldus Dave Thomson, senior vicepresident Sales bij QStar Technologies. “Ons bedrijf biedt al meer dan 23 jaar exclusief oplossingen aan in de archiefwereld en beaamt volmondig de boodschap van actieve archivering, namelijk het combineren van schijf- en tapetechnologieën om de voordelen van elk te optimaliseren. Een actief archief biedt een geperfectioneerde prestatie en gegevensbescherming voor een van de meest waardevolle hulpmiddelen van organisaties: haar gegevens.”

“De volgende generatie online archieven veranderen het implementatiemodel en de rentabiliteit van levensduurmanagement voor informatie, en de toegankelijkheid van gegevens. Naast onze al lang bestaande focus op schaalbaarheid, prestatie en automatisering, levert FileTek rijke capaciteiten voor zelfherstellende gegevensgarantie en op beleid gebaseerd bestuur als grondbeginselen voor onze StorHouse-opslagvirtualisering en gegevensbeheerplatform”, merkt Gary Szukalski, president van FileTek op. “Door de financiële voordelen van tapeopslag te combineren met de directe en willekeurige toegangsvoordelen die van oudsher uitsluitend geassocieerd worden met schijfopslag, biedt StorHouse organisaties eenvoudig, goedkoop en beheerd toegang tot alle gegevens – zowel back-up als archief – en vervult daarbij zowel de eisen op het gebied van wet- en regelgeving als de dagelijkse zakelijke eisen vanuit één geautomatiseerd systeem.”

“Wij voegen ons bij de Active Archive Alliance vanwege hun toewijding aan het promoten van moderne opslagoplossingen die eenvoudig te gebruiken, schaalbaar en kosteneffectief zijn”, aldus Bruce Kornfeld, vicepresident Marketing bij Compellent Technologies. “De huidige combinatie van bestandssysteemsoftware, schijf en tape levert oplossingen die op efficiënte en eenvoudige wijze omgaan met grote depots met gegevens binnen een actieve archiefomgeving, en richt zich op een eerder niet voldane behoefte op de markt.”

De Active Archive Alliance is een neutrale organisatie. Tot de technologiepartners die de alliantie hebben opgericht, behoren: Compellent Technologies, FileTek, QStar Technologies en Spectra Logic Corporation.

  • Compellent Technologies biedt flexibele, kosteneffectieve op schijf gebaseerde oplossingen die voldoen aan de eisen voor actieve archiefoplossingen, waaronder SAS- en SATA-stations met hoge gegevensdichtheid, RAID met geoptimaliseerde prestaties voor snelle gegevensverwerking, en het vermogen om eenvoudig op te schalen door schijfstations aan elke statische vooraf gedefinieerde opslaglaag. Compellent’s Fluid Data Architecture automatiseert de verplaatsing en het beheer van gegevens op granulair niveau, wat organisaties in staat stelt zich te blijven aanpassen aan veranderingen, kosten te besparen en informatie te beschermen tegen storingen en rampen. Dit gepatenteerde, ingebouwde opslagintellect levert belangrijke efficiëntie, schaalbaarheid en flexibiliteit. Met een all-channel verkoopnetwerk in 35 landen, is Compellent een van de snelst groeiende ondernemingen op het gebied van bedrijfsopslag ter wereld.
  • FileTek biedt een intelligent platform voor opslagvirtualisering en gegevensbeheer dat enorme hoeveelheden relationele en op bestanden gebaseerde informatie kan archiveren en opvragen, en er een back-up van kan maken, en dat ook sterk presterende schijven, standaard SATA-schijven en uiterst efficiënte tapes in geautomatiseerde libraries ondersteunt.
  • QStar Technologies is een toonaangevend leverancier van software en oplossingen voor archivering, gegevensbeheer en preventie van rampen van ondernemersklasse. De oplossingen van QStar maken gebruik van de zogenaamde 3-2-1 Archiving and Data Protection Best Practice, die wordt ondersteund door toonaangevende opslaganalisten, waarmee een solide basis wordt gevormd voor een robuuste archiefarchitectuur zonder veeleisende eigen hardware of infrastructuur. ‘s Werelds belangrijkste bedrijven vertrouwen op het in 1987 opgericht QStar voor veilige, goedkope en betrouwbare bescherming van hun waardevolle digitale middelen.
  • Spectra Logic biedt functierijke tape- en schijfopslag met hoge gegevensdichtheid waarmee efficiënte, sterk presterende actieve archieven ondersteund worden. Al jarenlang leidt Spectra Logic de industrie in het leveren van capaciteit voor actieve archivering aan grote omroeporganisaties en national high-performance computing (HPC) laboratoria, die gebruik maakten van eigen toepassingen voor online toegang tot gegevens die waren gearchiveerd in tapelibraries van Spectra. Met de opkomst van open systeemtoepassingen die bestandssystemen en geautomatiseerde tapelibraries direct met elkaar verbinden, zijn de voordelen van actieve archieven op basis van tape beschikbaar voor alle organisaties, ongeacht hun omvang.

Kijk op www.activearchive.com voor meer informatie over de Active Archive Alliance en om lid te worden.

Tweet het volgende: Active Archive Alliance promoot online toegang tot gearchiveerde gegevens #opslag.

Over de Active Archive Alliance

De Active Archive Alliance is een samenwerkende branche-alliantie die is gericht op het bevorderen van actieve archieven voor vereenvoudigde, online toegang tot alle gearchiveerde gegevens. De Active Archive Alliance, die begin 2010 is opgericht door technologiepartners Compellent Technologies, FileTek, Inc., QStar Technologies en Spectra Logic Corporation, is een neutrale organisatie die open staat voor toonaangevende aanbieders van actieve archieftechnologieën, waaronder bestandssystemen, actieve archieftoepassingen, opslag in de cloud, opslag op tapes en schijven met een hoge gegevensdichtheid, maar ook voor particulieren en eindgebruikers. Leden van de Active Archive Alliance bieden actieve archiefoplossingen, beste praktijken en industriecertificaten zodat organisaties op de goedkoopste wijze snel, online toegang hebben tot al hun gegevens. Kijk op www.activearchive.com voor aanvullende informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IGNITE Consulting voor Active Archive Alliance
Kathleen Sullivan, 303-439-9365
of
Linda Dellett, 303-439-9398

activearchive@igniteconsultinginc.com