Iberdrola, ‘s werelds op drie na grootste nutsbedrijf, selecteert smart grid-distributeur CURRENT Group voor eerste gebruik open en interoperabel smart grid in de branche

MADRID--(BUSINESS WIRE)-- 20100428 --

CURRENT Group, LLC, een toonaangevende leverancier van Smart Grid-oplossingen (oplossingen voor slimme energienetwerken), heeft vandaag bekendgemaakt dat het door Iberdrola, een van de vier grootste nutsbedrijven ter wereld, is geselecteerd om slimme metercommunicatie, geavanceerde oplossingen voor detectie en netwerkbeheer aan te bieden als onderdeel van hun eerste fase van het inzetten van Smart Grid-oplossingen in Castellon, Spanje.

Het gebruik door Iberdrola is de eerste en grootste ingebruikname van slimme meettechnologieën die uitgebreide eind-tot-eind interoperabiliteit tonen door middel van de open PRIME meetnorm, waarvan inmiddels ruim twintig bedrijven lid zijn of lidmaatschap hebben aangevraagd. Iberdrola is van plan aanvankelijk 100.000 meters en evenveel transformatoren met wederkerige middenspanning en draadloze communicatie, netwerksupervisie en -beheer, en een infrastructuur voor registratie van meetgegevens vóór direct wordt uitgebreid tot de territoriumbrede inzet van slimme meters begin 2011. De industrieleidende portefeuille met slimme transformatorstations van CURRENT, die oplossingen omvat voor communicatie, geavanceerde detectie en registratie van metergegevens, is een centraal onderdeel van het in staat stellen van Iberdrola om hun doelstellingen voor ingebruikname te bereiken.

“Iberdrola verandert de manier waarop meetsystemen worden geselecteerd en ingezet door open normen en eind-tot-eind interoperabiliteit verplicht te stellen, in tegenstelling tot eigen communicatieoplossingen voor meters”, aldus Ray Gogel, President en COO van de CURRENT Group. “Bovendien wijst Iberdrola’s herkenning van detectie- en supervisieoplossingen voor transformatoren de weg naar een uitgebreide aanpak van smart grid-distributie om te werken aan de 20/20/20 EU-doelstellingen in de periode tot 2020. CURRENT werkt al een aantal jaar met Iberdrola samen aan het creëren van een slimme meteroplossing die de valkuilen van eigen metersystemen vermijdt door zich te houden aan de filosofie dat open normen voor meerdere leveranciers van essentieel belang zijn voor de grootschalige ingebruikname van Smart Grid-oplossingen. We zijn trots op onze samenwerking met een partner met visie, zoals Iberdrola, en op het kunnen aanbieden van oplossingen die hen zullen helpen bij het bereiken van hun doelen.”

Ter ondersteuning van de inspanningen van Iberdrola zal CURRENT onderdelen aanbieden van haar industrieleidende platform met slimme transformatorstations, dat bestaat uit infrastructuuroplossingen voor concentratie en registratie van metergegevens, detectie en supervisie van transformatoren en communicatie met netwerkbeheer. Gecombineerd bieden deze oplossingen uitgebreide ondersteuning van slimme metingen, distributiebeheer en bieden ze het platform voor veilige communicatie. Het platform voor slimme transformatorstations is een uitgebreide Smart Grid-oplossing die speciaal is ontworpen voor de Europese, Aziatische en Australische markten en CURRENT’s uitvoerige ervaring in het aanbieden van oplossingen voor distributienetwerkcommunicatie en distributiebeheer voor de eerste open en interoperabele gegevensconcentratoroplossing voor slimme metingen vertegenwoordigt.

Alle slimme transformatorstationproducten van CURRENT worden ondersteund door CURRENT’s OpenGrid™ back-office softwarepakket dat gebruikersspecifieke inzichten in informatie over apparaten, gegevens, gebeurtenissen en het voorzieningensysteem biedt.

Over CURRENT Group

CURRENT Group, LLC levert innovatieve en voor de industrie toonaangevende intelligente oplossingen die het distributiesysteem optimaliseren en nutsbedrijven nieuwe manieren bieden om de gezondheid van het netwerk te bewaken en beheren. Door middel van de gedistribueerde detectie-, bewakings- en analytische technologieën van CURRENT zijn nutsbedrijven beter in staat systeemstoringen en fouten te begrijpen, te voorspellen en hierop te reageren, te bepalen waar de ondoelmatigheden zich bevinden en de slimst mogelijke manier van opwekken en distribueren van stroom mogelijk te maken.

De ultramoderne technologieën van CURRENT worden ingezet door nutsbedrijven over de hele wereld en worden gebruikt in de grootste en meest geavanceerde demonstratieprojecten ter wereld. CURRENT is samen met onder andere Iberdrola, ‘s werelds op drie na grootste elektriciteitsbedrijf, betrokken bij projecten die worden gefinancierd door de Europese Unie ter uitbreiding van het gebruik van Smart Grid-technologie in de Europese Unie. CURRENT werd dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar geselecteerd als een van GoingGreen East’s top 50 besloten vennootschappen die gebruik maken van groene technologie (ofwel GreenTech). In 2009 werd CURRENT door het World Economic Forum geëerd als technologiepionier 2009, door Venture Beat geselecteerd als een van de 10 meest innovatieve Smart Grid-bedrijven ter wereld en door Dow Jones tot een van de 10 meest innovatieve bedrijven op het gebied van schone technologieën in Europa.

CURRENT is een besloten vennootschap die in 2000 is opgericht en financieel wordt gesteund door toonaangevende investeerders, waaronder Liberty Associated Partners, EnerTech Capital, Google, Inc., en Goldman Sachs & Co.

CURRENT is net buiten Washington, DC (VS), gevestigd en beschikt over kantoren in de Verenigde Staten, Zwitserland en Singapore. Daarnaast is het bedrijf vertegenwoordigd in Australië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Kijk voor meer informatie op: http://www.currentgroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CURRENT Group, LLC, USA
Vice President Global Marketing
Lori Reslock, +1 301-944-2824

Mobiel: +1 518-637-2179