Duizenden bezoekers bij 13e jaargang van nederlandse devdays


DEN HAAG, 20100428 -- Meer dan 2000 afgevaardigden hebben deelgenomen aan het grootste en meest invloedrijke evenement van Microsoft Nederland op het gebied van softwareontwikkeling en -architectuur, de Microsoft DevDays 2010. Dit evenement, gehouden op 30 en 31 maart in het World Forum in Den Haag, gaf Nederlandse IT professionals voor de 13e keer de gelegenheid hun kennis van de recente ontwikkelingen en vernieuwingen op het gebied van software-engineering te actualiseren.

De DevDays 2010 werden voor Microsoft Nederland georganiseerd door Asentus Europe B.V., een in Nederland gevestigd adviesbureau gespecialiseerd in channelmarketingdiensten voor de IT sector. Gevraagd naar zijn reactie op het succes van het evenement zei Microsoft Nederland-sponsor Wim Hoek: "We zijn ontzettend blij met de resultaten, en de reacties van de sprekers, sponsors en afgevaardigden waren ook erg positief.

De DevDays zijn een belangrijk evenement geworden voor Microsoft Developers om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technologieën. We zijn ervan overtuigd dat de DevDays 2010 ontwikkelaars zal helpen om zich deze nieuwe technologieën eigen te maken en om ze met succes toe te passen in hun applicatie-ontwikkelingsprojecten."

Thomas de Klerk van InfoSupport, een van de sponsors, merkte op: "Ik ben erg enthousiast over beide dagen, zowel wat betreft de inhoud als het publiek en de organisatie."

Alle 78 sprekers tijdens de DevDays zijn invloedrijke experts op hun vakgebied. Enkele vooraanstaande sprekers:
* Anders Hejlsberg, Technical Fellow in de Microsoft Developer Division, is een invloedrijk ontwerper van ontwikkelingstools en programmeertalen. Daarnaast is hij de Chief Designer van de programmeertaal C# en speelt hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van het Microsoft .NET-framework.
* Scott Hanselman is een Microsoft Principal Program Manager, met een passie voor goede informatievoorziening over softwareontwikkeling. Hij heeft zes jaar lang de positie van Chief Architect vervuld bij Corillian Corporation, nu onderdeel van Checkfree.
* Charlie Kindel heeft meer dan 30 jaar ervaring op IT-gebied. In 1990 begon hij bij Microsoft, waar hij medeoprichter werd van Microsoft Premier Support en een groot voorvechter was van Microsofts platformstrategie bij de Microsoft Developer Relations Group. Hij was de drijvende kracht achter Microsofts distributed object-technologie en achter het op de markt brengen van Microsofts Distributed Component Object Model (DCOM), ActiveX-technologieën, Internet Explorer en Microsofts webserver IIS.
* Aaron Skonnard is een Microsoft MVP en al 10 jaar columnist voor MSDN Magazine. Hij is medeoprichter van Pluralsight, een team specialisten uit het bedrijfsleven dat zich richt op trainingen voor Microsoft-ontwikkelaars, gegeven door instructeurs.
* Mike Taulty werkt in de Developer and Platform Group bij Microsoft UK, waar hij de afgelopen jaren ontwikkelaars heeft geholpen met het Microsoft-platform en hen heeft laten zien hoe zij hier het meeste uit kunnen halen. In de drie jaar daarvoor heeft Mike gewerkt als ontwikkelingstechnologie-consultant bij Microsoft Consulting Services.

Over DevDays:

DevDays is het grootste Microsoft-evenement in Nederland voor softwareontwikkeling en softwarearchitectuur. Duizenden professionals bezoeken jaarlijks DevDays om in twee dagen weer volledig op de hoogte te raken van alle actuele ontwikkelingen op hun vakgebied. DevDays 2010 is bezocht door 2016 afgevaardigden, 25 sponsors en 78 sprekers, en werd gehouden op 30 en 31 maart 2010 in het World Forum in Den Haag.

Het thema van de DevDays 2010 was Change the Rules. Creativiteit en buiten de gebaande paden durven gaan is wat softwareontwikkelaars en -architecten tot grote hoogten stuwt. Soms moeten IT professionals creatief met de regels kunnen omgaan en nieuwe technologieën gebruiken om te excelleren, maar dit vereist expertise. Afgevaardigden kunnen tijdens DevDays deelnemen aan sessies over onderwerpen naar hun eigen keuze, meedoen aan interactieve sessies en PowerTraining-sessies georganiseerd door Microsoft-trainingspartners, en antwoorden krijgen van experts in het Ask-the-Expert Area.

Over Asentus Europe B.V.:

Asentus is een toonaangevende dienstverlener van onovertroffen channelmarketingdiensten voor de IT sector en voorziet deze sector van dynamische manieren om hun klanten te bereiken. Asentus heeft in de afgelopen zes jaar diverse marketingevenementen voor Microsoft georganiseerd, gepromoot en geproduceerd, waaronder:
* Microsoft Western Europe InnerCircle Partner Summit Barcelona (november 2008) en Rome (november 2009)
* Microsoft Windows Live Services Jumpstart: herfst 2008 - Worldwide Program Management
* Microsoft Western Europe: Partner Incentive South Africa - september 2008 en opnieuw in september 2009
* MCT Virtual Summit - april 2010





Ingezonden persbericht