Ingezonden persbericht


()

Finale eerste editie Bossche Verkeersquiz voor basisscholen!

Basisscholen uit de gemeente 's-Hertogenbosch nemen het tegen elkaar op in een verkeersquiz.

Udenhout, 26 april 2010 - Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant in opdracht van gemeente 's-Hertogenbosch de Bossche Verkeersquiz. Leerlingen van 24 basisscholen uit de verschillende wijken namen het in 5 voorrondes tegen elkaar op. Deze voorrondes vonden plaats in maart 2010 in verschillende wijken Rosmalen/Groote Wielen, Rosmalen, West, Zuid-oost/Graafsepoort/Noord

Uit deze voorrondes zijn 5 winnaars naar voren gekomen, die op woensdag 28 april 2010 de strijd aangaan om de eerste plaats in Theater aan de parade te 's-Hertogenbosch. De quiz begint om 09:30 uur. Deze 5 scholen zullen in de finale strijden om de titel "beste verkeersklas van 's-Hertogenbosch". De presentatie zal in handen liggen van Kevin Hellenbrand (popgroep Chipzz) en Bibi Schouten (model, dansinstructrice). Tevens zal er tijdens de pauze nog een verrassingsact op het podium verschijnen.

Ook de provincie, het VVN districtsbestuur, gemeentelijke verkeerscoördinatoren en de politie zijn tijdens de quiz aanwezig. Zij hebben zitting in de jury, en lichten de antwoorden op de vragen voor kinderen en publiek toe. De quiz bestaat uit 30 vragen die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. Ook zal er een praktijkopdracht uitgevoerd moeten worden, waarbij kinderen verschillende mankementen aan een fiets moeten ontdekken.

Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname aan het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Maar minstens even belangrijk is dat door de inzet van een quiz, "verkeer" voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties, want ze winnen graag.

De verkeersquiz wordt financieel mede mogelijk gemaakt door gemeente 's-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant.




Ingezonden persbericht