Gemeente Beverwijk


Citymanagement Beverwijk gaat van start

Op woensdag 28 april 2010 vindt een feestelijke bijeenkomst plaats in Huize Westerhout ter gelegenheid van de oprichting van de stichting Winkelstad Beverwijk. Tevens wordt deze middag de Citymanager gepresenteerd.

Begin 2010 heeft de gemeenteraad de detailhandelsstructuurvisie vastgesteld. Hierin toont de raad grote ambities om, samen met de winkeliers, van Beverwijk weer het winkelhart van de regio te maken. Voorafgaand aan deze visie is in 2009 al een intentieoverkomst ondertekend om tot een vorm van Citymanagement te komen. De ondertekenaars: winkeliers, ambulante handel, vastgoedeigenaren, Kamer van Koophandel, Horeca Nederland en gemeente sloegen daarmee de handen ineen om de ambitie, zoals ook vastgelegd in de detailhandelsstructuurvisie vorm te geven.

In de intentieovereenkomst is afgesproken om in 2010 Citymanagement te implementeren. Tevens zijn hiervoor het kader en de financiële mogelijkheden geschapen. Eén van de pijlers is de oprichting van een stichting ten behoeve van Citymanagement en het aanstellen van een Dagelijks Bestuur.

Bovendien is een Citymanager aangesteld die de randvoorwaarden moet stellen om Citymanagement in de toekomst structureel voort te kunnen laten bestaan.

Beverwijk, 28 april 2010