Zeehondencreche Pieterburen

Zeehondencrèche blij met donatie Essent / RWE

Vrijdag 16 april mocht Lenie 't Hart een chequet ter waarde van niet minder dan 30.000 euro voor de Zeehondencrèche in Pieterburen in ontvangst nemen van Dig Istha, Essent's directeur Corporate Affairs.

Dig Istha en een dolblije Lenie
Het was een grote verrassing en een onverwacht einde van een bezoek. De medewerkers van de afdeling Corporate Affairs van Essent bezochten afgelopen donderdag de nieuwbouw van de RWE-kolencentrale in Eemshaven en vrijdagochtend de zeehondenopvang van Lenie 't Hart. Aan het eind van het bezoek daar overhandigde Dig Istha namens Essent / RWE een cheque van 30.000 euro aan een dolblije Lenie.

Omgeving koesteren
Dig Istha memoreerde de totstandkoming van Essent's ondersteuning van de zeehondenopvang. "Wij bouwen hier aan de waddenzeekust een grote kolen/biomassa gestookte centrale. Hoe je het ook wendt of keert: dat zijn ingrijpende activiteiten. We doen er alles aan om de gevolgen voor fauna en flora zo beperkt mogelijk te houden. We hebben goed overleg met de Zeehondencrèche en zijn blij met die samenwerking."

Goed nabuurschap
"De 'license to operate' voor Essent / RWE is niet compleet met alleen het verkrijgen van de nodige vergunningen. We streven ook goed nabuurschap na en willen wat terugdoen voor het gebied. We werken aan een convenant met natuurbeschermingsorganisaties. Het doel daarvan is om geld en expertise te investeren in productieve en bewezen goede initiatieven. De Zeehondencrèche in Pieterburen is daar een prachtig voorbeeld van."
Moeilijke tijden
Lenie 't Hart was zichtbaar blij met het 'stoffelijke blijk' van het streven van Essent en RWE. "We kunnen momenteel alle giften zo goed gebruiken. Iedereen heeft het moeilijk, dus wij ook. En daarmee bedoel ik vooral die prachtige zeehonden. Dit geld zal bijdragen aan het onderzoek naar de zorgwekkende longaandoening die momenteel veel zeehonden treft. Maar we kunnen er ook 30.000 kilo haring voor kopen." Wat het uiteindelijk wordt mogen Lenie en haar enthousiaste medewerkers helemaal zelf bepalen. Lenie besloot haar praatje met de woorden: "Wij zijn minstens zo blij met deze positieve samenwerking met Essent / RWE als zij met ons. Alleen door goed overleg en positieve samenwerking kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de Waddenzee een prachtig gebied blijft waar iedereen van kan genieten en waar de zeehond goede kansen heeft op een gezond leven!"