Ingezonden persbericht


persbericht 22 april 2010

Geneesmiddel: tussen hoop en vrees
'Zeven beeldverhalen'

Het nationaal farmaceutisch museum, aan de Westhaven 29 te Gouda, opent op woensdag 28 april aanstaande de expositie Geneesmiddel: tussen hoop en vrees, 'Zeven beeldverhalen' geproduceerd door fotograaf Rogier Fokke in samenwerking met schrijver Peter Drehmanns.

Het nationaal farmaceutisch museum opent op 28 april a.s. de eerste in de reeks van jaarlijks terugkerende foto-exposities in het museum. Op uitnodiging van en in nauw overleg met bestuursvoorzitter prof. Toine Pieters (Universiteit Utrecht) weet fotograaf Rogier Fokke een aantal gezichtsbepalende medicijnen en toedienings-vormen uit het assortiment fotografisch vast te leggen. In samenhang met de proza van schrijver Peter Drehmanns wordt er een spannend en indringend beeldverhaal neergezet.

In de zeven drieluiken met als onderwerp water, pijnstiller, antidepressivum, parkinsonmedicijn, kankermedicijn, astmamedicijn en vaccinatie wordt het verhaal verteld van het alledaagse gebruik van geneesmiddelen. De aantrekking en afstoting, de hoop op verlossing en de vrees voor schade. Een uitdagend kaatsspel tussen woord en beeld laat het geneesmiddel zien als ultieme drager van betekenis in de omgang met gezondheid en ziekte.

Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Brocacef Holding NV te Maarssen en is tijdens openingsuren van het museum tot en met 10 april 2011 te bezoeken.



Ingezonden persbericht