Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Files vanuit Randstad door meivakantie

De avondspits van woensdag 28 april zal veel drukker dan normaal verlopen waarschuwt de ANWB. De extra drukte wordt veroorzaakt door het begin van de meivakantie. Ongeveer twee miljoen mensen gaan er tijdens de meivakantie enkele dagen tussenuit. Ook donderdagmiddag 29 april verwacht de toeristenbond files.

Pakweg de helft van de twee miljoen vakantiegangers blijft volgens de ANWB in eigen land. In het buitenland zijn Duitsland, Frankrijk en België favoriet. Tijdens de avondspits van woensdag zal het extra druk zijn op de wegen naar de Veluwe (A1/A50), Drenthe (A28), rond Arnhem (A12/A150) en op de wegen naar het zuiden (A2/A27). Ook tijdens de donderdagavondspits op 29 april zal het op die wegen een stuk drukker zijn dan normaal.

De vrijmarkten in onder meer Amsterdam en Utrecht zorgen voor lokale verkeershinder doordat de stadscentra lastig bereikbaar zijn tijdens Koninginnedag. Ook de strenge beveiligingsmaatregelen rond het koninklijk bezoek in het Zeeuwse Wemeldinge en Middelburg kunnen het lokale verkeer op 30 april parten spelen.

Overige evenementen tijdens meivakantie:
Playmobil Planet, Jaarbeurs Utrecht, 1 t/m 9 mei
Concert Alicia Keys, Gelredome Arnhem, 8 mei
Start Giro D'Italia in Amsterdam, 8 mei

In het buitenland verwacht de ANWB vooral drukte op de weg rond zaterdag 1 mei. In veel omringende landen is die dag namelijk een nationale feestdag. In Frankrijk eindigen de voorjaarsvakanties in het weekend van 1 en 2 mei, waardoor het druk wordt op de wegen richting de grote steden.

ANWB BV
Reisinformatie
Postzone HOY
Postbus 93200
2509 BA DEN HAAG