Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.21 - Buurtsportbus actief in Boskoop

Wethouder Van der Hoek verricht aftrap

Vorig jaar is in samenwerking met Boskoopse inwoners de Jeugdnota opgesteld. Eén van de doelen van de Jeugdnota is dat er in Boskoop genoeg te doen moet zijn voor jongeren en dat iedereen mee kan doen. Om te stimuleren dat jongeren voldoende sporten en bewegen, is met behulp van subsidie van de gemeente het Buurtsportproject opgestart door Stichting Jeugd- en jongerenwerk Midden-Holland. Het Buurtsportproject is onderdeel van het jongerenwerk en richt zich naast sporten en bewegen ook op het opbouwen van contacten met jongeren en het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. Op woensdag 28 april om 19.00 uur verricht wethouder jeugd en sport, Wim van der Hoek, bij De Lage Weide (flat) de aftrap van het Buurtsportproject in Boskoop.

Wat houdt het Buurtsportproject nu precies in?
Met een rondrijdende bus wordt het Buurtsportproject uitgevoerd. De buurtsportbus rijdt van eind april tot eind september iedere week door de wijken. In de zomer is er een stop van zes weken. Elke woensdagavond wordt contact gezocht met jongeren tussen 12 en 18 jaar uit verschillende wijken. Samen met deze jongeren worden vervolgens sportactiviteiten uitgevoerd op veldjes en pleinen. In de bus liggen verschillende materialen om te sporten, zodat de jongeren daar kennis mee kunnen maken en er meer activiteiten in de wijken ontstaan. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld voetballen, badmintonnen, basketballen, volleyballen of frisbeeën.

Jongeren kunnen kosteloos meedoen en ook geïnteresseerde ouders en buurtbewoners zijn van harte welkom bij de activiteiten. De bus stopt op de locaties Lage Weide (woensdag 18.30 - 20.00 uur) en de Babsloot (woensdag 20.15 - 21.45 uur). Jongerenwerkster Kirsten Groos begeleidt het Buurtsportproject. Mensen die vragen over hebben over het project, kunnen haar bellen op 06-11863294.

Wat doet het jongerenwerk nog meer in Boskoop?
De gemeente huurt jongerenwerkers in om diverse activiteiten te organiseren voor jongeren. Naast het Buurtsportproject organiseert het jongerenwerk activiteiten in jongerencentrum de Tunnel, zoals inloopuurtjes, workshops en de tienerdisco. Ook worden activiteiten georganiseerd in de Plataan en via de JIPJOPbus. Op www.boxz-community.hyves.nl en www.detunnel.nl is meer informatie te lezen over de diverse activiteiten. Ook kan contact worden opgenomen met Coördinator Daniël Korver, via tel. 06-11918289.