Gemeente Rotterdam



2010 | 69

28 april 2010

EMBARGO TOT

WOENSDAG

28 APRIL 17.30 UUR


Johan van der Veekenpenning voor Roland Wondolleck

Woensdag 28 april heeft de heer Roland Wondolleck, directeur van luchthaven Rotterdam The Hague Airport, tijdens de viering van zijn vijfentwintig jarig jubileum de Johan van der Veekenpenning ontvangen uit handen van wethouder Lucas Bolsius (Haven, Financiën, Buitenruimte en Organisatie).

De Johan van der Veekenpenning is een onderscheiding voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de economische ontwikkeling van Rotterdam. De heer Wondolleck ontving de Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inspanningen binnen en buiten zijn directe functie-uitoefening voor de Rotterdamse economie, werkgelegenheid en samenleving.

De heer Wondolleck heeft zich onder meer ingezet voor een goede wisselwerking tussen de regionale luchthaven en de grootstedelijke economie van Rotterdam Rijnmond, de verbetering van het maatschappelijk draagvlak voor de luchthaven en voor werkgelegenheidsprojecten als Marok'kans, Ban Sigui en Máxima, waarin aan kansarme jongeren een werk-leertraject op de luchthaven wordt aangeboden.

De heer Wondolleck ontving in 2003 de Rotterdam Marketing Award en werd in 2006 ondernemer van het jaar in de regio Rijnmond.