"Good Design Award' voor verticuteermacchine van VIKING

28/04/2010 14:13

ANDREAS STIHL NV

"Good Design Award" voor verticuteermachine van VIKING

Het is nog even wachten op het begin van het tuinseizoen 2010. Toch mocht VIKING, de producent van tuintoestellen uit Langkampfen/Kufstein, onlangs al een bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen.

VIKING kreeg voor zijn elektrische verticuteermachine LE 540 de gerenommeerde en internationaal bekende "Good Design Award". Sinds 1950 wordt die designprijs, de oudste in zijn soort, jaarlijks toegekend door "Chicago Athenaeum" dat gevormd wordt door het "Museum für Architektur und Design" en het "Europäischen Zentrum für Architektur, Kunstdesign und Stadtplanung".

Met een verticuteermachine verwijder je voor lange tijd mos, vervilt gras en onkruid uit een grasperk. Tegelijk zorgt de machine voor een goede verluchting van de bodem. Het resultaat is dat water, lucht en voedingsstoffen weer gemakkelijker tot bij de wortels kunnen doordringen zodat het grasperk sterker wordt en mooier oogt.

Voor de "Good Design Awards" zijn er elk jaar ongeveer 3.000 kandidaten uit een veertigtal landen. Daaruit kiest een beoordelingscommissie van ong. 70 vermaarde designexperts de winnaar. Dat gebeurt volgens een gestandaardiseerde procedure in verschillende stappen. Belangrijke factoren daarbij zijn de innovatie, de vorm, de functie, het materiaal, de constructie, het concept, de bruikbaarheid en het esthetische aspect van het product. Op al die factoren scoorde de verticuteermachine van VIKING bijzonder hoog.

Al even verheugend voor VIKING als de toekenning van de internationale designprijs, waarvoor ook ondernemingen zoals NASA, Apple of BMW zich ingeschreven hadden, is het feit dat de verticuteermachine meteen heel veel succes had toen zij in 2009 op de markt kwam.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel