Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven, 28 april 2010

IFS garandeert projectsucces met uitbreidingen in Project-Based Solutions 3.0

IFS lanceert de nieuwste versie van zijn oplossing voor projectbeheer, PBS 3.0 (Project-Based Solutions). De oplossing is speciaal ontwikkeld om organisaties meer inzicht in en controle over bedrijfskritische projecten te bieden. Daardoor versterken ze hun concurrentiekracht en zijn ze klaar voor het herstel van de economie. PBS 3.0 is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen projectgeoriënteerde klanten en ervaren IFS-consultants.

Met de oplossing profiteren projectgedreven organisaties van alle voordelen van een volledig geïntegreerde ERP-suite met speciale functionaliteit voor projectcontrole, financiële controle en projectmateriaalbeheer. PBS 3.0 is tevens te integreren met planningtools van andere leveranciers, zoals Primavera P6. Daardoor zijn klanten beter in staat de volledige levenscyclus van projecten te ondersteunen. Alle vitale projectdata wordt daarbij in het hart van de kernsystemen opgeslagen.

Alastair Sorbie, CEO van IFS: "Voor een organisatie is volledig inzicht in en controle over projecten essentieel. De problemen beginnen wanneer grote projecten of subprojecten volledig buiten de normale bedrijfssystemen om gepland en gemonitord worden. Dan is het voor projectmanagers onmogelijk om projecten te volgen en de onderlinge impact te zien. Ook missen zij inzicht in de gevolgen daarvan voor de prestaties van het bedrijf."

Nieuwe functionaliteit op het gebied van financiële controle biedt gebruikers meer inzicht in de omzet van projecten. Ook is het mogelijk om toekomstige kostenimplicaties te voorspellen wanneer een verandering in het projectplan doorgevoerd wordt. Verder is streng toezicht mogelijk op de actuele kosten versus de geprojecteerde kosten dankzij real-time data over de voortgang. Daarnaast zorgt nieuwe functionaliteit voor materiaalbeheer voor een efficiënt beheer van bulkmateriaal. Een organisatie zorgt er daarmee voor dat de correcte volumes altijd op het juiste moment in voorraad zijn. Zo zijn bottlenecks in de productie te voorkomen.

Sorbie: "Uit recente resultaten van een studie die Forrester Consulting* in opdracht van IFS uitvoerde, blijkt dat gebrek aan informatie projecten sterk vertraagt. Toch profiteren bedrijven niet van beschikbare technologie om hun mogelijkheden op dit terrein te vergroten. Nu organisaties zich opmaken voor herstel, zijn wij van mening dat de snelheid van groei bij herstel sterk afhangt van de mate waarin een organisatie bedrijfskritische projecten consistent en efficiënt kan uitvoeren."

PBS is voor het eerst beschikbaar via de revolutionaire gebruikersinterface van IFS, de IFS Enterprise Explorer (IEE). Doordat een gebruiker data altijd real-time kan benaderen, kan hij of zij afgewogen beslissingen nemen.

Met de ontwikkeling van PBS 3.0 onderstreept IFS zijn langetermijncommitment om oplossingen voor de projectgedreven industrie te leveren. IFS werkt op dit moment samen met de International Project Management Association (IPMA) aan een Sustainable Efficiency-studie. Daarin onderzoeken beide organisaties de manier waarop bedrijven hun kritische projecten beheren en welke best practices mogelijk zijn. Deze studie levert informatie op over de kritische waarde van effectief projectbeheer. Meer informatie hierover is beschikbaar op www.sustainable-efficiency.net.

PBS 3.0 is vanaf nu leverbaar.

IFS heeft meer informatie beschikbaar over zijn Project-Based Solutions :


· beknopte PBS-gids: www.slideshare.net/ifsworld/ifs-projectbased-solutions;
· whitepaper over olie- en gassector: www.slideshare.net/ifsworld/selecting-e-r-p-for-oil-and-gas-industry-contractors-and-vendors;
· whitepaper 'Selecting a PBS solution for your EPCI contracting business': www.slideshare.net/ifsworld/epci-project-based-solutions;
· EPCI-filmpje: www.youtube.com/watch?v=KJv8zv6lPuA.


* Voor dit onderzoek interviewde Forrester meer dan vijftien organisaties in de VS en Europa. De respondenten waren beslissers in programmamanagement, uitvoerend management en facilities management. Zij beantwoordden vragen over bestaande projectbeheermethoden, automatisering, tools en toekomstplannen op het gebied van projecten. Het onderzoek liep van november tot en met december 2009.

Over IFS
IFS is een beursgenoteerde onderneming (OMX STO: IFS), opgericht in 1983, die de ERP-suite IFS Applications(TM) ontwikkelt, levert en implementeert. IFS Applications is een complete, op componenten gebaseerde ERP-suite die gebouwd is op SOA-technologie. IFS richt zich op flexibele bedrijven waarin (een van) de volgende kernprocessen centraal staan: service- & assetbeheer, productie, supply chain en projecten. Het bedrijf heeft 2.000 klanten en is met 2.700 medewerkers actief in vijftig landen. IFS behaalde in 2009 een netto-omzet van 260 miljoen Euro. Meer informatie is te vinden op www.ifsworld.com.