Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van woensdag 28 april 2010

Eerste Stuurgroepvergadering Masterplan 2020

De Vlaamse Regering richtte vorige week een Stuurgroep Masterplan 2020 op, die samengesteld is uit de ministers van het ministerieel comité DAM Kris Peeters, Ingrid Lieten, Geert Bourgeois, Hilde Crevits en Philippe Muyters, de voorzitter van de NV BAM Karel Vinck, twee vertegenwoordigers van het college van de stad Antwerpen burgemeester Patrick Janssens en schepen Marc Van Peel, en tot slot de projectleider ir. Jaak Polen.

Vandaag ging de eerste Stuurgroepvergadering door waarin een belangrijke werkafspraken werden gemaakt. Deze werkafspraken gaan over de uitwerking van de ondertunneling inclusief raming en inschatting van de timing. Het resultaat van deze werkzaamheden moet de Vlaamse Regering toelaten om na te gaan of de gestelde voorwaarden binnen het dubbelbesluit vervuld zijn. Voor het plan van aanpak omtrent de uitwerking van de tunnels worden een aantal randvoorwaarden naar voor geschoven, zoals de door de Vlaamse Regering gevraagde objectiviteit en transparantie bij de verdere uitwerking, een multidisciplinaire aanpak van deze uitwerking en aandacht voor interactie met de stad en overleg met de verschillende stakeholders.

Binnen deze

randvoorwaarden van de Vlaamse Regering heeft BAM zich geëngageerd om samen met de projectleider maximale ondersteuning te bieden bij de uitwerking van de ondertunneling.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits gaf intussen ook de opdracht aan de secretaris-generaal van het departement Mobiliteit en Openbare Werken om de budgettaire planning en timing van de verschillende projecten uit het masterplan 2020 verder uit te werken, zoals ook door de Vlaamse Regering gevraagd in haar beslissing van 30 maart. Volgende vergaderingen van de Stuurgroep worden tweewekelijks gepland. Op deze stuurgroepen zal telkens de vooruitgang van de opdracht voor de uitwerking van de tunnels worden geëvalueerd.