Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

April 2010

Hoger Onderwijs Voor Ouderen (HOVO) in Alkmaar groot succes

Alkmaar - Sinds februari 2010 is het mogelijk voor 50+'ers met een universitair of hbo-denkniveau kwalitatief leuke en informatieve cursussen te volgen, verzorgd door Hovo Alkmaar op de locatie van Hogeschool INHolland Alkmaar.

Hovo is een bekend fenomeen in de academische steden van Nederland. Dat met het aanbieden van Hovo in Alkmaar in een behoefte wordt voorzien, is duidelijk geworden door het groot aantal aanmeldingen voor de cursussen die van februari tot eind april hebben gelopen. In totaal hebben 99 cursisten veel genoegen beleefd aan het volgen van de verschillende cursussen. De cursussen bestaande uit acht colleges werden gedurende één middag per week gegeven. In de afgelopen periode zijn cursussen gegeven over Cultuurgeschiedenis, Architectuurgeschiedenis, Nieuwste Geschiedenis en Musicologie.

Uit bijgaande uitspraken van cursisten wordt duidelijk met hoeveel plezier de cursisten de cursussen hebben gevolgd.

"De docenten zijn zo inspirerend dat ik me gelijk wéér op wil geven. De cursus heeft mijn leven verrijkt. De docenten vormen een grote meerwaarde voor de cursus!"

Vanaf 27 september 2010 wordt een nieuwe serie cursussen gestart, onder meer filosofie, taoïstische filosofie, egyptologie, kunstgeschiedenis, musicologie, architectuur en Nederlandse geschiedenis. Voor meer informatie zie vanaf half mei www.hovoalkmaar.nl of via de onderwijscoördinator Damienne Leijen telefoon 072-5183707of e-mail hovo.alkmaar@inholland.nl om de brochure op te vragen.

>>>>>>>>>>>>>>Einde bericht




Ingezonden persbericht