Ingezonden persbericht


Zetes ontvangt ISO 27001-certificering voor productie van e-ID-documenten en elektronische reisdocumenten


* De ISO 27001-norm garandeert een veilige informatieverwerking


* Zetes is een van de eerste bedrijven die dergelijke garanties voor de productie van elektronische identiteitsdocumenten kan bieden en een van de weinige Belgische ondernemingen met deze certificering

Brussel, 28 april 2010 - Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, maakt met trots bekend dat het een ISO 27001-certificering heeft ontvangen voor de productie van e-ID en e-Travel documenten (paspoorten, visums, etc.).

ISO 27001 is de enige internationaal erkende norm voor de definitie van de veiligheidsvereisten waaraan moet worden voldaan voor het oprichten van een Information Security Management System (ISMS). De vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatie - die gegarandeerd worden dankzij de beveiliging van de informatiesystemen - zijn een paar criteria waarmee rekening wordt gehouden bij de evaluatie van het beveiligingsniveau van de gegevens van bedrijven en hun klanten.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: "Deze certificering is het logische gevolg van de inspanningen die Zetes levert om te voldoen aan de zeer strikte, door de overheid opgelegde veiligheidsvereisten voor de verwerking van informatie bij projecten voor e-ID en e-Travel reisdocumenten. We hebben reeds het vertrouwen gewonnen van tal van instellingen en overheden, onder meer in België, Portugal, Israël en Ivoorkust. Voor hen is deze certificering een extra bewijs van betrouwbaarheid. Het is immers cruciaal dat we bij het beheer van bevolkingsdatabanken een foutloze informatieverwerking kunnen garanderen."

Door te voldoen aan de meer dan 130 door de norm gedefinieerde criteria, is Zetes een van de eerste ondernemingen die dergelijke garanties voor de productie van elektronische identiteitsdocumenten kan bieden. Zetes is ook een van de zeer weinige Belgische ondernemingen die deze certificering hebben gekregen.


- EINDE -