NOVA

28-04-2010
Euro-ellende in Europa
De eurocrisis wordt steeds ernstiger: het vertrouwen van beleggers in Griekenland is geheel weg. Griekse staatsleningen hebben de 'junkstatus' gekregen. Het is een race tegen de klok of de reddingsoperatie door het IMF en de eurolanden voor de Grieken op tijd klaar is. En na het Griekse probleem dient nu ook Portugal zich aan. De eurocrisis gaat hoe dan ook geld kosten.

In NOVA vanavond een overzicht van de euro-ellende in Europa. In de studio is Arnoud Boot, Nederlands hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten.

Hoogleraren: eind aan intensieve veehouderij
Vanwege het dierenwelzijn, vanwege het milieu, en vanwege de volksgezondheid moet er een halt toe worden geroepen aan de intensieve veehouderij, zo staat vandaag in een manifest aan de politiek. Ondertekend door meer dan 100 hoogleraren. Eén van de initiatiefnemers, professor Roos Vonk, reageert in de studio.

Het Achterhuis
Vijftig jaar geleden opende het Achterhuis officieel de deuren voor publiek. In de verhalen over het Achterhuis gaat de aandacht vaak uit naar de familie Frank. Maar een onderbelicht verhaal is de hulp die geboden werd door de vele 'toeleveranciers'.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)