Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 april 2010

Coronel: 'Houd op met lummelen bij aanleg snelwegen!'

De rijksoverheid moet zo snel mogelijk de wegcapaciteit op de as Almere - Amsterdam - Schiphol uitbreiden. Dat zegt Uri Coronel, voorzitter VNO-NCW Amsterdam namens het regionale bedrijfsleven. "De files op de weg in de metropoolregio Amsterdam moeten nú worden aangepakt."

"Voordat de bouw van zestigduizend extra woningen in Almere start, moet de bereikbaarheid verbeterd zijn", aldus Coronel. "Uitstel is geen optie voor ons. Overheid, houd op met lummelen bij aanleg van snelwegen!" Het bedrijfsleven reageert hiermee op het ontwerptracé-besluit Weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere, dat tere inzage ligt. Het besluit omvat wegverbredingen en - verbeteringen van de rijkswegen A1, A6, A9 en A10-oost. Daaronder vallen ook het aquaduct bij Muiden en de tunnels bij Amsterdam-zuidoost en Amstelveen. Coronel: "Met de uitbreiding van deze wegen wordt ons netwerk van wegen en openbaarvervoerverbindingen robuust en toekomstvast. Eventuele versoberingen, die soms worden voorgesteld, zien wij dan ook niet zitten."

Verwacht wordt dat eind dit jaar het tracébesluit door de minister wordt getekend en dat volgend jaar de spa de grond in kan. "Dat betekent dat er circa acht jaar werkzaamheden zijn in de regio. En ook dan moeten we kunnen blijven rijden. Afstemming met anderen en tijdige informatie naar het bedrijfsleven is onontbeerlijk", waarschuwt Coronel.



Ingezonden persbericht