Ingezonden persbericht


Staples & Staples Foundation for Learning vragen samen met 1GOAL wereldwijde aandacht voor 72 miljoen kinderen die geen onderwijs kunnen volgen

Almere, 28 april 2010 - Staples, 's werelds grootste leverancier van kantoorproducten en Staples Foundation for Learning, een door Staples, Inc. opgerichte stichting, maken vandaag bekend dat zij zich zullen inzetten voor algemeen toegankelijk onderwijs en de 1Goal-campagne zullen ondersteunen. Met nog minder dan 50 dagen te gaan voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika, slaan Staples en Staples Foundation for Learning de handen ineen met 1Goal. Samen willen zij de wereldwijde belangstelling voor het WK positief gebruiken om basisonderwijs voor alle kinderen mogelijk te maken.

Vanuit de overtuiging dat onderwijs de remedie tegen armoede is, zetten Staples en Staples Foundation for Learning zich in voor de 72 miljoen kinderen die geen onderwijs kunnen volgen. Met dit doel biedt Staples financiële steun aan de 1Goal-campagne. Daarbij zal het bedrijf concrete stappen ondernemen om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en zo optimale steun voor het onderwijsinitiatief te verzekeren bij wereldleiders.

"Wij willen mensen bewust maken van het probleem dat 72 miljoen kinderen geen onderwijs kunnen volgen en ervoor zorgen dat dit bewustzijn wordt omgezet in daden", aldus Boris Vildósola Bustos, Marketing Director Staples Benelux." Staples en Staples Foundation for Learning zijn trots op de samenwerking met 1Goal. Wij zullen al het mogelijke doen om bewustzijn en betrokkenheid te creëren, en mensen te inspireren zich in te zetten voor een zaak die een blijvend positieve invloed op kinderen over de hele wereld kan hebben."

"1GOAL is bijzonder blij met het feit dat Staples officieel sponsor van de campagne is en dat alle Staples organisaties wereldwijd aandacht besteden aan het 1GOAL-initiatief. De mondiale aandacht voor de FIFA 2010 World Cup(TM) in Zuid-Afrika biedt 1GOAL, Staples en de voetbalwereld een geweldige kans de aandacht te vestigen op de 72 miljoen kinderen die niet naar school kunnen. Wij willen de miljoenen Staples-klanten vragen ons team te steunen door hun handtekening te zetten op www.staples.eu/1goal", aldus Owain James, 1GOAL Director and Global Co-ordinator.

Vanaf vandaag tot aan het einde van de FIFA World Cup(TM) 2010 zal Staples in Nederland diverse activiteiten ondernemen om het bewustzijn onder medewerkers en hun families te vergroten. Met medewerking van befaamde voetballers zoals Robin van Persie, Zinedine Zidane, Thierry Henry en Rio Ferdinand zullen Staples en Staples Foundation for Learning en 1Goal zich inzetten voor de miljoenen jongens en meisjes die op dit moment geen onderwijs kunnen volgen.

***



Ingezonden persbericht