Politie Twente

Persberichten Politie Twente Woensdag 28 april 2010

Rosita de Vries & Maddy Lubbers: 053-4555588

Politie onderzoekt aanrijding Losser, getuigen gezocht Losser
De politie Twente die de toedracht van de aanrijding tussen een motorrijdster en een automobilist van 25 april jl. (zie onderstaand cursief persbericht) onderzoekt, vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Het politieteam Oldenzaal, dat belast is met het onderzoekt vraagt, in verband met tegenstrijdige verklaringen, getuigen die uitsluitsel kunnen geven over de toedracht van het ongeval. Uit onderzoek is gebleken dat diverse mensen bij de bushalte hebben gestaan op het tijdstip van het ongeval. Vooral die passagiers worden verzocht zich te melden. Dit kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via Bel M 0800-7000. Getuigen die al met de politie hebben gesproken hoeven zich niet nogmaals te melden.

Persbericht 26 april 2010:
Motorrijdster gewond na aanrijding Losser
Een 49-jarige motorrijdster uit Enschede raakte zondagmiddag 25 april gewond na een aanrijding met een automobilist in Losser.

Zondagmiddag 25 april omstreeks 12.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronausestraat in Losser. Een 49-jarige vrouw uit Enschede reed met haar motor over de Gronausestraat. Vanuit de Bernard Leurinkstraat kwam een 71-jarige automobilist uit Losser. Deze merkte de motorrijdster niet op en raakte de motorrijdster, waarna zij ten val kwam. Mogelijk dat de 71-jarige de aanrijding niet had opgemerkt en reed door na de aanrijding. De 49-jarige raakte gewond en moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010036905)

Hennepplantages ontdekt

Vroomshoop

Dinsdag 27 april zijn er in Vroomshoop twee inwerking zijnde hennepkwekerijen ontmanteld.

Naar aanleiding van een melding en een anonieme tip heeft de politie dinsdag 27 april hennepkwekerijen ontmanteld aan de Constantijnstraat en de Churchillstraat in Vroomshoop. In de ochtend werden er op de zolder van een woning aan de Constantijnstraat ruim 100 hennepplanten aangetroffen. In de middag werden er in een schuur van een woning aan de Churchillstraat ruim 300 hennepplanten aangetroffen. Planten en benodigde apparatuur werden in beslag genomen en in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd i.s.m. Twente Milieu.

De 50-jarige bewoonster van de woning aan de Constantijnstraat werd aangehouden en proces verbaal wordt opgemaakt. De 56-jarige bewoner van de woning aan de Churchillstraat werd aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010020124 / 2010035214)

Politie verzoekt betrokkene verkeersongeval zich te melden Enschede
De politie is op zoek naar de bestuurster van een grijze Suzuki Alto die maandagmiddag 26 april rond 15.00 uur betrokken was bij een aanrijding op de Wethouder Beversstraat in Enschede.

Op maandagmiddag 26 april rond 15.00 uur vond er op de Wethouder Beversstraat ter hoogte van de Texelstraat een aanrijding plaats tussen een brommer en een auto. Hierbij kwam de 63-jarige bromfietsster uit Enschede ten val. Een grijze Suzuki Alto kon niet tijdig stoppen en is over het voorwiel van de bromfiets gereden. De bestuurster en een passagier zijn gestopt en hebben gesproken met betrokkenen. Omdat de Suzuki geen schade had, zijn beide dames vervolgens vertrokken in de richting van de Burg. van Veenlaan zonder achterlaten van hun gegevens.

De politie verzoekt de bestuurster van de grijze Suzuki Alto zich te melden omdat zij graag de exacte toedracht van het ongeluk wil achterhalen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, afdeling Enschede 0900-8844. (2010037309)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo heeft woensdag 28 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn 17-jarige vriendin. Hulpverlening is gestart.

(2010037894)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Vier aanhoudingen in verband met handel in hard drugs Enschede
Op dinsdagmiddag 27 april en in de vroege ochtend van woensdag 28 april zijn er in de binnenstad van Enschede vier aanhoudingen verricht in verband met handel in hard drugs.

Naar aanleiding van aanhoudende overlast op het Stationsplein in Enschede, heeft de politie dinsdagmiddag 27 april extra toezicht gehouden. Tijdens deze actie werden er drie aanhoudingen verricht in verband met handel in hard drugs. Omstreeks 15.30 werd een 28-jarige man uit Enschede op heterdaad betrapt toen hij hard drugs verkocht aan een 21-jarige vrouw en een 43-jarige man uit Enschede. De drie Enschedeërs werden hierop aangehouden. De 28-jarige is in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Op woensdagmorgen rond 03.30 uur werd een verdacht persoon gefouilleerd op de Noorderhagen in Enschede. Bij de 37-jarige man uit Enschede werden harddrugs aangetroffen. Hij werd naar het bureau overgebracht en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010037793 / 2010037901)

Met ruim 2,07 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Rijssen
Een 64-jarige automobilist uit Rijssen raakte dinsdag 27 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmiddag 27 april omstreeks 17.30 uur botste de Rijssenaar op een geparkeerde auto bij het inparkeren van zijn auto aan de Pottebakkerserf. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,07 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt. (2010037827)

Ongeval met letsel
Bornerbroek
Op dinsdag 27 april rond 15.00 uur was er een aanrijding op de Bornsestraat in Bornerbroek. Een 43-jarige man uit Borne, komende uit de richting van Bornerbroek, wilde met zijn veewagen linksaf slaan op de Bornsestraat. Op dat moment wilde een 74-jarige automobilist uit Aalten hem inhalen, waarbij een aanrijding ontstond. Een 71-jarige passagiere uit Aalten raakte hierbij gewond. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo vervoerd. Zowel zij als de 74-jarige bestuurder is ter observatie opgenomen. (2010037835)

Winkelverbod van een jaar voor winkeldief Enschede
Op dinsdag 27 april rond 11.30 uur werd op het van Heekplein in Enschede een 44-jarige man uit Enschede aangehouden voor diefstal. Tijdens fouillering bleek dat hij ook artikelen uit een andere winkel uit de binnenstad had weggenomen. De Enschedeër kreeg een gele kaart en een winkelverbod van een jaar voor beide winkels uitgereikt. Tevens mag hij zich verantwoorden bij Justitie. (2010037623)

Winkeldievegge aangehouden
Rijssen
Op dinsdag 27 april rond 15.00 uur werd aan de Boomkamp in Rijssen een 20-jarige vrouw uit Rijssen aangehouden voor diefstal. Bij verhoor op het bureau bleek de vrouw bij meerdere winkels in Rijssen artikelen te hebben gestolen. Ze werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2010037759)

---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 29 april 2010. (uitzendingen om 21.15, 22.15 en 23.15 uur).

Plaats: Almelo
Op zaterdag 27 maart 2010 werd de portemonnee gestolen van een winkelende dame in de C1000 aan de Binnenhof 33 te Almelo. Hiervan zijn bewakingsbeelden waarop de diefstal is te zien en de dader duidelijk in beeld is.

Plaats: Almelo

Op zondag 18 april omstreeks 16.30 uur werd een bejaarde dame die met haar rollator over het Vincent van Goghplein te Almelo liep, beroofd van haar tas. De dader viel de vrouw van achteren aan en gaf haar enkele klappen waardoor de vrouw hard op de grond viel. Haar tas werd gestolen en de vrouw raakte hierbij behoorlijk gewond aan haar gezicht en brak haar schouder.

Plaats: Hengelo(O)

De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaars van meerdere electronische goederen die aangetroffen zijn bij verdachten van verschillende diefstallen en inbraken. De goederen zullen in de uitzending worden getoond.

Overvallen:

In deze uitzending zal ook aandacht worden besteed aan de overvallen die de laatste tijd in Twente zijn gepleegd. Met name de overvallen in Denekamp ( woning aan de Slotsdijk), Hengelo ( woning aan de Dolf Nijhoffstraat) en Enschede (woning aan de Minkmaatstraat) zullen worden behandeld, waarbij de politie aanvullende informatie en vragen heeft.

Plaats: Deventer
Er zullen bewakingsbeelden worden getoond van een diefstal in een KPN winkel aan de Korte Bisschopstraat te Deventer op 9 maart 2010 omstreeks 13.15 uur . Hierop is te zien hoe een manspersoon een Blackberry GSM wegneemt.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)

---- --