Ingezonden persbericht


Persbericht in vervolg op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Roto Smeets Group NV gehouden op 28 april 2010

Tijdens de opening van de vergadering berichtte de voorzitter, de heer Rudolf Huyzer, dat de onderneming op 7 april in een persbericht heeft aangegeven in overleg te zullen treden met aandeelhouder Riva Investments B.V. ('Riva') naar aanleiding van diens voorbereidingen voor een vrijwillig openbaar bod op alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Roto Smeets Group. Constructieve gesprekken worden gevoerd maar hebben nog niet geleid tot een standpunt.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, de heer John Caris, heeft in de vergadering de in het persbericht van 18 maart gedane uitspraak - dat de uitgevoerde ingrepen en daarmee samenhangende kostenbesparingen bijdragen aan een fors herstel van het operationele resultaat - bevestigd.

De heer A.P. Lugt, lid van de Raad van Commissarissen, heeft aangekondigd dat hij per 23 juli a.s. afscheid zal nemen als commissaris van de vennootschap.

Verder zijn in de vergadering de volgende besluiten genomen:


* De jaarrekening 2009 is vastgesteld;

* Aan de Raad van Bestuur is decharge verleend voor het in het jaar 2009 gevoerde beleid en aan de Raad van Commissarissen is decharge verleend voor het in het jaar 2009 gehouden toezicht;
* De Raad van Bestuur is conform voorstellen tot 31 december 2011 gemachtigd na goedkeuring van de Raad van Commissarissen tot uitgifte van aandelen, het verlenen van rechten tot het nemen van aandelen en beperking of uitsluiting van voorkeursrecht;
* Tevens is de Raad van Bestuur gemachtigd voor de duur van 18 maanden - vanaf de datum van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (28 april 2010) - tot verkrijging door de vennootschap van eigen aandelen of certificaten daarvan.

Deventer, 28 april 2010

Roto Smeets Group NV
Raad van Bestuur

Profiel
Roto Smeets Group NV is opgenomen in de notering van NYSE Euronext , Amsterdam. Roto Smeets Group is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers - met toegevoegde waarde - omzet in gedrukte en multimediale producties. Deze ondernemingen zijn ondergebracht in twee business lines: Print Productions - gericht op het efficiënt vervaardigen van full service rotatiedrukwerk en Marketing Communications - gericht op het optimaal faciliteren van het 'eigen communicatiekanaal' van opdrachtgevers door middel van effectieve, cross-media communicatieconcepten.




Ingezonden persbericht