Fun bespaart 33% energie dankzij nieuwe lampen

28/04/2010 16:18

FUN BELGIUM NV

* Fun Zwijndrecht is de eerste winkel in Europa met de nieuwste lampentechnologie van Philips.

* Integratie van nieuwe Philips lampen en Lunoo armaturen levert een energiebesparing van 33 % op.

Brugge/Zwijndrecht - De nieuwste Fun winkel in Zwijndrecht kan prat gaan op een Europese primeur. Deze winkel is de allereerste in Europa waar de gloednieuwe lamp CDM-T Elite 100W 930 van Philips gebruikt wordt. Deze nieuwe lampen leveren voor Fun een energiebesparing op van 33 % of 10.000 Watt opgesteld vermogen.

Vroeger maakte Fun gebruik van lampen van 150 Watt. De nieuwe Philips lampen hebben een vermogen van 100 Watt en dat levert dus meteen een besparing van 50 Watt per lamp op. Voor alle 200 lampen samen die in de winkel gebruikt worden, spaart Fun 10.000 Watt.

De nieuwe Philipslamp CDM-T Elite 100W 930 heeft een sterk verbeterde lichtoutput en ook het lichtbehoud over de gehele levensduur van de lamp werd sterk verhoogd. Er wordt een onmiddellijke besparing van 33% gerealiseerd, terwijl het lichtniveau in de winkel hetzelfde blijft.

De lamplevensduur werd verhoogd met 25%, waardoor onderhoud van de installatie minder frequent dient te gebeuren.

Tegelijkertijd werd ook nog de lichtkwaliteit verbeterd door een stijging van de kleurweergave-index tot een waarde van boven de 90. Dit betekent dat de kleuren van de goederen in de winkel nog meer natuurgetrouw overkomen.

De nieuwe lamp werd geïntegreerd in armaturen van verlichtingsfabrikant Lunoo uit Izegem. Lunoo werkte met de GICA AIR en GALAXIO, breedstralende toestellen voor algemene verlichting met een rendement van meer dan 80%. Daarnaast werd de Toxi Jr. gebruikt voor accentverlichting.

Guy Van Den Steen, verantwoordelijke gebouwen bij Fun: "We zijn fier dat we de Europese primeur hebben voor de nieuwe lampen van Philips. De aangepaste armaturen van Lunoo zorgen ervoor dat de winkel in Zwijndrecht mooi uitgelicht is en dat het er aangenaam winkelen is. Er is veel licht en de producten komen mooi tot hun recht. Bovendien levert het Fun een aanzienlijke besparing op de energiefactuur op. Zo draagt ook Fun zijn steentje bij aan een groenere samenleving."

Fun voorziet deze nieuwe lampen beetje bij beetje in alle bestaande winkels te integreren. Ook in de nieuwe winkels die dit jaar nog gepland zijn, zal de nieuwe, energiebesparende lampentechnologie toegepast worden.

*****

Over FUN

Fun is één van de grootste spelers in de vrijetijdsmarkt in België. Fun brengt vernieuwing in het segment van de vrijetijdsbesteding voor kinderen, jongeren én volwassenen met een ruim assortiment speelgoed, babyartikelen, multimedia, tuinmeubelen en zomerartikelen, school en seizoensproducten waaronder Halloween en Kerstdecoratie.

In de Fun winkels zijn de herkenbare shop-in-the-shop concepten terug te vinden: Disney Plaza, PlopsaShop, Standaard Bookshop en Mexx-shop.

Fun werd opgericht door de familie Coeman en groeide via een snelle expansie en een partnership met de beursgenoteerde investeringsgroep Mitiska uit tot één van de grootste winkelketens in de markt van de vrijetijdsbesteding.

Fun telt momenteel 30 vestigingen en plant elk jaar 2 tot 3 bijkomende winkels te openen. De winkels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2.000m². Fun stelt meer dan 400 mensen tewerk. Fun realiseert een jaaromzet van 80 miljoen euro.

Fun, daar begint de pret.