Ingezonden persbericht


Amsterdam, 28 april 2010

Uitreiking Platina DVD voor KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER

Foto: Richard van 't Hof

AMSTERDAM - Regisseur Reinout Oerlemans heeft woensdag 28 april van VanLeest en Free Record Shop eigenaar Hans Breukhoven de Platina DVD voor KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER overhandigd gekregen. De uitreiking vond plaats in de Bijenkorf in Amsterdam. 'Ongelooflijk, een platina award! Nu weet ik hoe een artiest zich moet voelen', aldus een opgetogen Oerlemans.

Vanaf dinsdag 27 april is de verfilming van de bestseller van Kluun verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. Direct bij de uitlevering zijn er al 100.000 exemplaren verkocht. Daarmee zet KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER het succes dat de film al eerder in de bioscoop beleefde moeiteloos door. De film behaalde in een recordtempo de status van Gouden film (100.000 bioscoopbezoekers in slechts 3 dagen), de status van platina film (400.000 bioscoopbezoekers in 10 dagen) en de status van diamanten film (1 miljoen bioscoopbezoekers in 46 dagen). Deze indrukwekkende cijfers maken KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER de meest succesvolle Nederlandse film van de laatste decennia.

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER is een schaamteloos verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend en tegelijkertijd is het een ode aan de liefde. Met hoofdrollen voor Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver. De film is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. De DVD en Blu-ray worden uitgebracht door Video/Film Express.

# einde persbericht #

Noot voor de redactie/